Connect with us

Published

on

Spread the love
loading...

Liderul PSD Viorica Dăncilă a declarat duminică, la ieșirea de la urne, că a votat pentru o Românie care să meargă înainte, nu înapoi și că a votat cu inima și din inimă pentru români.

„Am votat pentru o Românie care să meargă înainte, nu înapoi spre vremuri în care nu aveam drepturi, nu aveam libertăți, pentru că toată puterea era în mâinile unui singur om. Am votat pentru un mandat la Cotroceni în care să vedem mai multă implicare, mai multă muncă, mai mult respect și devotament pentru poporul român și pentru interesele noastre naționale. Am votat cu inima și din inimă pentru România și pentru români Cine se scoală de dimineață ajunge de departe, nu?”, a spus Dăncilă.

Ea a mai spus că va aștepta primele rezultate la sediul PSD.

„Votul de astăzi poate creiona un alt viitor pentru România”, a mai spus Dăncilă.

Ea a mai spus că nu ia în calcul un eventual eșec.

”Nu luăm în calcul eșecul. Noi mergem spre câștig. Dacă câștig trebuie să-mi dau demisia (din funcția de președinte PSD-n.r.)”, a mai puntat Viorica Dăncilă.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ADMINISTRATIV

Șef nou la Finanțele Argeș

Published

on

By

Spread the love
loading...

Conducerea ANAF a luat decizia ca, pe o perioadă de 2 săptămâni, mai exact până la sfârşitul anului, Administraţia Finanţelor Publice Argeş să fie condusă de adjuncta Gabriela Ionescu.

Continue Reading

ADMINISTRATIV

Emilian Dragnea se pensionează!

Published

on

By

Spread the love
loading...

Demis din funcţie de premierul Ludovic Orban, fostul prefect de Argeṣ, Emilian Dragnea va ieṣi la pensie.

“Sunt onorat de faptul că, timp de mai bine de 20 de luni, am făcut echipă cu domnul Emilian Dragnea, la conducerea Instituției Prefectului – Județul Argeș.

Mă încearcă un sentiment de tristețe, însă viața merge înainte!

Îi urez multă sănătate, numai bucurii alături de cei dragi și pensie ușoară!”, a scris Bughiu, pe Facebook. 

Continue Reading

ADMINISTRATIV

Ministerul Culturii, somaţie către CJ Argeş

Published

on

By

Spread the love
loading...

Ministerul Culturii a notificat Consiliul Județean Argeș să predea, în regim de urgență, Vila Florica. În acest sens, Consiliul Județean Argeș a fost informat că ministerul a constituit o comisie ce are drept sarcină întocmirea procesului – verbal de predare – primire. Termenul limită până la care comisia va duce la îndeplinire acest ordin este chiar astăzi, 12 decembrie.

 “Situația creată în cursul zilei de ieri, de către reprezentanții Guvernului, prin vocea premierului Ludovic Orban și a ministrului Culturii și Identității Naționale, Bogdan Gheorghiu, reprezintă în fapt o vendetă, răzbunare politică, din care cea mai mare pierdere o va suferi atât județul Argeș, cât și toți cetățenii acestei țări, fiind pe punctul de a rămâne fără un simbol al României Moderne, un adevărat reper al istoriei naționale – Conacul Brătienilor – Vila Florica.
După ce ani de zile, asupra Vilei Florica a planat riscul de a ajunge în proprietatea unor persoane private și astfel să fie închisă publicului, autoritățile centrale nefiind interesate de achiziția imobilului, în urma demersurilor Consiliului Județean Argeș, la care s-au alăturat și personalități ale vieții academice, politice și culturale naționale, privind păstrarea în circuitul public al Vilei Florica, respectiv darea sa în administrarea Consiliului Județean Argeș, acest fapt a fost realizat, în 13 noiembrie 2017, când obiectivul a fost cumpărat de Ministerul Culturii și dat prin contract de comodat către Consiliul Județean Argeș.
Întrucât contractul de comodat a expirat la data de 15 noiembrie 2019 și Ministerul Culturii și Identității Naționale nu a răspuns notificărilor trimise de Consiliul Județean Argeș în prealabil, situația fiind critică, am considerat că trebuie să îi aduc la cunoștință personal domnului Ministru Bogdan Gheorghiu, prezent ieri la Pitești, situația juridico-administrativă a Vilei Florica.
În fapt, i-am solicitat domnului Ministru să găsească și să ne aducă la cunoștință, așa cum am solicitat și în adresele trimise anterior Ministerului Culturii, soluția juridică privind Vila Florica.
Mare a fost surpriza când am aflat că soarta unui simbol al istoriei României și implicit a unei instituții de cultură argeșene a fost deja tranșată prin declarații și conferințe de presă politice, deși, la întrevederea cu domnia sa, domnul Ministru nu a lăsat să se înțeleagă acest lucru.
Domnul Ministru a prezentat ieri un proiect de transformare a Vilei Florica într-un muzeu național, cu toate că și în prezent, prin eforturile Consiliului Județean Argeș, acest obiectiv are destinație muzeală și culturală.
În fapt, se dorește dispariția unei instituții de cultură, cu toate implicațiile acestei decizii, de la personalul ce deservește Centrul de Cultură ”Brătianu” și Vila Florica – 23 de persoane care riscă să rămână fără loc de muncă, acum, în pragul sărbătorilor, la cheltuielile de întreținere – 985 mii lei alocați de Consiliul Județean Argeș în anul 2019 sau investițiile realizate doar în acest an, respectiv dotări camere și bucătărie, reparații terasă, acoperiș, asfaltarea curții și a aleii etc.
S-a gândit cumva Domnul Ministru cum va asigura, din bugetul Ministerului Culturii și Identității Naționale – care, conform propriilor afirmații, este slab finanțat – numai întreținerea acestui obiectiv, singura moștenire a Brătienilor care este deschisă publicului și care nu a fost lăsată să aibă soarta atâtor monumente aflate în administrarea Ministerului Culturii, în fapt lăsate în ruină și cu lacătul pe ușă?
Temerea noastră este că, de fapt, odată intrată în administrarea Ministerului, Vila Florica să nu aibă soarta celorlalte obiective din țară aflate în patrimoniul Ministerului Culturii, să fie dată uitării sau lăsată în paragină.
Tocmai de aceea suntem convinși că, indiferent de coloratura politică pe care Consiliul Județean Argeș o va avea în viitor, cel mai bun administrator rămâne instituția județeană.
Achiziționarea Vilei Florica a fost posibilă printr-un efort comun, o decizie unanimă a tuturor consilierilor județeni și parlamentarilor argeșeni, dorindu-ne cu toții salvarea acestui edificiu cultural de importanță națională.
Și în această situație de criză, consider că trebuie să facem front comun pentru a menține Conacul Brătienilor în administrarea județeană, să trecem peste interesele politice și să primeze interesul național și respectarea valorilor istorice și culturale”, a precizat președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.

Continue Reading

POLITIC

Viorica Dăncilă a demisionat de la șefia PSD

Published

on

By

Spread the love
loading...

Viorica Dăncilă a anunțat marți noapte, la finalul unei ședințe tensionate a Comitetului Executiv al PSD, ce a durat aproape șase ore, că și-a dat demisia din funcția de președinte al Partidului Social Democrat. Ea a afirmat că acest gest nu este unul de „slăbiciune”, ci unul de „demnitate”, făcut pentru partid. Șefia interimară a PSD a fost preluată de Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților. Acesta și-a anunțat echipa cu care va conduce partidul în următoarea perioadă, el desemnându-l drept noul secretar general pe Paul Stănescu. Un congres PSD ar urma să fie organizat în februarie. Ciolacu a vorbit despre „nevoia unei resetări a partidului” și a spus că „nu a picat niciun cap” în cadrul ședinței CEx, întrucât Viorica Dăncilă a fost numită președinta organizației de femei a PSD.

Continue Reading

POLITIC

Viorica Dăncilă va demisiona de la șefia PSD

Published

on

By

Spread the love
loading...

Liderii PSD s-au reunit luni seară, într-o ședință informală, la Parlament pentru a discuta viitorul partidului. Întâlnirea are loc în contextul în care președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu a avut o discuție cu Viorica Dăncilă și a convins-o pe aceasta să-și depună demisia din fruntea partidului, potrivit surselor HotNews.ro. Decizia urmează să fie anunțată la ședința Comitetului Executiv al PSD programată marți

Continue Reading

POLITIC

Valeca – declarații după pierderea alegerilor

Published

on

By

Spread the love
loading...

 „In primul rand, trebuie sa facem o analiza foarte atenta a cauzelor care au condus la scorul slab. Cauzele sunt si la echipa centrale, dar trebuie sa ne facem si noi o analiza a rezultatelor noastre in toate organizatiile locale. Apoi, factorii decidenti trebuie sa fie cei care sunt statutar alesi, adica nu oameni care intra prin usa din dos in Comitete Executive, in Birouri Permanente si asa mai departe, care perturba si contamineaza deciziile. Pentru ca au fost introdusi, cu timpul, fel de fel de insi si acum aud ca fara aprobarea noastra sunt si niste lideri de sindicate cu care s-a semnat niste protocoale pe care eu nu le stiu, nu ni s-au prezentat niciodata. Si au mai fost si altii introdusi in echipele de campanie care au perturbat si au contaminat activitatea.

Trebuie sa se auda, bineinteles, vocea celor care au avut niste rezultate bune. In primul rand, cei care au castigat si ii felicit, apoi cei care au fost foarte aproape si au strans un numar foarte mare de voturi dar, din pacate, nu suficiente.Pana sa facem analiza in fiecare organizatie locala, trebuie vazut din campania nationala unde s-a gresit, pentru ca partea de strategie, emotionala, a condus la acest scor. Toata strategia a plecat de la centru si nu a fost eficienta, a fost evident. Si eficienta vine din aceasta perturbare a unor oameni care nu aveau ce cauta in sediu si in echipele de campanie, care nu aveau niciun fel de experienta si care au facut mai mult rau decat bine.

Evident ca este nevoie de un Congres, nu stiu daca anul acesta, e dificil de organizat asa rapid”, a declarat Serban Valeca.

Intrebat daca o mai vede pe Viorica Dancila in continuare presedinte PSD, acesta a raspuns: „Mi-e greu sa raspund. O sa vedem si in urma analizelor din judet care este pararea colegilor. Acum, la cald, ma feresc sa dau un raspuns. Oricum, trebuie sa innoim foarte multe atitudini in primul rand”.

Continue Reading

POLITIC

Cătălin Rădulescu iese din nou în față cu declarații

Published

on

By

Spread the love
loading...

 “Nu știu ce se va întâmpla la vârful partidului , știu însă ca in Pitești s-au scos 15.000 voturi in plus datorită unei munci nemaipomenite in echipa și in special datorită președintelui PSD Pitești , Cristian Gentea , un coleg extraordinar , iar eu personal prin familie , rude , prieteni , am scos 3000 voturi in Pitești și încă 5000 voturi in țara . Însă PSD Arges a pierdut alegerile , având o conducere bicefala Valeca-Manu , conducere care trebuie sa plece . Managementul defectuos , neimplicat ,patru ani in care nu s-a făcut nicio investiție importantă in Arges ( in afara de spitalul din Mioveni , pentru care s-a bătut Ion Georgescu , primarul Mioveniului ), modul greșit de a colabora cu primarii și președinții de organizatii , neimplicarea in rezolvarea problemelor primarilor , lipsa de empatie fata de colegi și de sprijin ,de susținere in funcții la nivel național , modul autoritar și neelegant de a conduce organizatia , comportamentul neelegant fata de conducerea PSD Pitești și Mioveni , duplicitatea in deciziile la nivel național și scorul prost de la ultimele alegeri, ne obliga sa declanșăm urgent schimbarea acestei conduceri Valeca- Manu , cu o echipa mai tânăra , mai implicată , mai viguroasa și care sa creeze unitate in PSD Arges. Trebuie sa reconstruim marea familie PSD in Arges, intr-o echipa care a dovedit cu rezultate , alături de primari și președinții organizațiilor PSD , intr-o echipa in care sa se regăsească toti aceia care pot reclădi un PSD Arges care sa fie in primele trei locuri din țara.”

Continue Reading

POLITIC

Argeș – situația votului în fiecare localitate

Published

on

By

Spread the love
loading...

 În urma numărării voturilor Klaus Iohannis a obţinut 52,19 din voturi iar Viorica Dăncilă 47,81% în Argeş. Iată rezultatele pe localităţi:

 Piteşti:    PNL – 56,94%, PSD – 43,06%

Câmpulung:   PNL – 54,13%  PSD 45,87%

Curtea de Argeş:  PNL – 55,50%, PSD 44,50%

Costeşti: PNL – 50,10%, PSD – 49,90%

Mioveni:  PNL – 57,79%, PSD – 42,21%

Ştefăneşti:  PNL – 58,48%, PSD – 41,52%

Topoloveni:   PNL – 55,49%, PSD – 44,51%

 Albeştii de Argeş: PNL – 59,35%, PSD – 40,65%

Albeştii de Muscel: PNL – 54,68%, PSD – 45,32%

 Albota: PNL – 50,10%, PSD – 49,90%

Aninoasa: PNL – 39,25%, PSD – 60,75%

Arefu: PNL – 63,68%, PSD – 36,32%

 Bascov:PNL – 57,27%, PSD – 42,73%

Băbana:PNL – 42,93%, PSD – 57,07%

Băiculeşti: PNL – 50,59%, PSD – 49,41%

Bălileşti; PNL – 49,10%, PSD – 50,90%

Bârla: PNL – 55,32%, PSD – 44,68%

Beleţi-Negreşti: PNL – 52,51%, PSD – 47,49%

Berevoeşti: PNL – 31,79%, PSD – 68,21%

Bogaţi: PNL – 42,16%, PSD – 57,84%

Boteni: PNL – 49,36%, PSD – 50,64%

Boţeşti: PNL – 57,17%, PSD – 42,83%

Bradu: PNL – 50,03%, PSD – 49,97%

Brăduleţ: PNL – 44,32%, PSD – 55,68%

Budeasa: PNL – 52,01%, PSD – 47,99%

Bughea de Jos: PNL – 53,61%, PSD – 46,39%

Bughea de Sus: PNL – 60,66%, PSD – 39,34%

Buzoeşti: PNL – 42,45%, PSD – 57,55%

Căldăraru: PNL – 34,99%,PSD – 65,01%

Călineşti: PNL – 54,24%, PSD – 45,76%

Căteasca:  PNL – 52,77%, PSD – 47,23%

Cepari: PNL – 53,82%, PSD – 46,18%

Cetăţeni: PNL – 40,14%, PSD – 59,86%

Cicăneşti: PNL – 38,85%, PSD – 61,15%

Ciofrângeni: PNL – 50,93%, PSD – 49,07%

Ciomăgeşti: PNL – 51,01%, PSD – 48,99%

Cocu: PNL – 40,94%, PSD – 59,06%

Corbeni: PNL – 57,22%, PSD – 42,78%

Corbi: PNL – 54,56%, PSD – 45,44%

Coşeşti: PNL – 45,52%, PSD – 54,48%

Cotmeana: PNL – 41,21%, PSD – 58,79%

Cuca: PNL – 40,69%, PSD – 59,31%

Davideşti: PNL – 43,03%, PSD – 56,97%

Dâmbovicioara: PNL – 47,69%, PSD – 52,31%

Dârmăneşti: PNL – 48,02%, PSD – 51,98%

Dobreşti: PNL – 47,27%, PSD – 52,73%

Domneşti: PNL – 47,73%, PSD – 52,27%

Dragoslavele: PNL – 59,73%, PSD – 40,27%

Drăganu: PNL – 54,42%, PSD – 45,58%

Godeni: PNL – 45,86%, PSD – 54,14%

Hârseşti: PNL – 34,29%, PSD – 65,71%

Hârtieşti: PNL – 34,38%, PSD – 65,62%

Izvoru: PNL – 52,59%, PSD – 47,41%

Leordeni: PNL – 46,81%, PSD – 53,19%

Lereşti: PNL – 43,62%, PSD – 56.38%

Lunca Corbului:  PNL – 43,87%, PSD – 56,13%

Mălureni: PNL – 45,17%, PSD – 54,83%

Mărăcineni: PNL – 52,66%, PSD – 47,34%

Merişani: PNL – 47,55%, PSD – 52,45%

Miceşti: PNL – 55,66%, PSD – 44,34%

Mihăeşti: PNL – 44,36%, PSD – 55,64%

Mioarele: PNL – 53,02%, PSD – 46,98%

Miroşi: PNL – 30,77%, PSD – 69,23%

Morăreşti: PNL – 50,38%, PSD – 49,62%

Moşoaia: PNL – 56,39%, PSD – 43,61%

Mozăceni: PNL – 54,38%, PSD – 45,62%

Muşăteşti: PNL – 45,49%, PSD – 54,51%

Negraşi: PNL  – 37,74%, PSD – 63,26%

Nucşoara: PNL – 38,64%, PSD – 61,36%

Oarja: PNL – 50,72%, PSD – 49,28%

Pietroşani: PNL – 47,03%, PSD – 52,97%

Poiana Lacului: PNL – 51,53%, PSD – 48,47%

Poienarii de Argeş: PNL – 71,69%, PSD – 28,31%

Poienarii de Muscel: PNL – 45,97%, PSD – 54,03%

Popeşti: PNL – 21,13%     PSD  78,87%

Priboieni: PNL – 40,61%, PSD – 59,39%

Răteşti: PNL – 41,72%, PSD – 58,28%

Râca: PNL – 8,47%, PSD – 91,53%

Recea: PNL – 35,75%, PSD – 64,25%

Rociu: PNL – 31,30% , PSD – 58,50%

Rucăr: PNL  – 61,32%, PSD – 38,68%

Sălătrucu: PNL – 48,76%, PSD – 51,24%

Săpata:  PNL – 34,86%, PSD – 65,14%

Schitu Goleşti: PNL – 52,54%, PSD – 47,46%

Slobozia: PNL – 33,21%, PSD – 66,79%

Stâlpeni: PNL – 42,94%, PSD – 57,06%

Stoeneşti: PNL – 51,15%, PSD – 48,85%

Stolnici: PNL – 31,73%    PSD – 68,27%

Suseni: PNL –52,84%, PSD – 47,16%

Ştefan cel Mare: PNL – 35,42%, PSD – 34,58%

Şuici: PNL – 52,33%, PSD – 47,67%

Teiu: PNL – 27,98%, PSD – 71,02%

Tigveni: PNL – 43,75%, PSD – 56,25%

Ţiţeşti: PNL – 61,95%, PSD – 38,05%

Uda: PNL – 54,86%    PSD – 45,14% 

Ungheni: PNL – 26,57%    PSD – 73,43%

Valea Danului: PNL – 59,35%, PSD – 40,65%

Valea Iaşului: PNL – 56,09%, PSD – 43,91%

Valea Mare Pravăţ: PNL – 47,27%, PSD – 52,73%

Vedea: PNL 47,65%    PSD    59,95%

Vlădeşti:  PNL – 47,65%, PSD – 52,35%

Vultureşti PNL-52,92%, PSD – 47,08% 

Continue Reading

POLITIC

Victorie zdrobitoare pentru Klaus Iohannis !

Published

on

By

Spread the love
loading...

Succes categoric al preşedintelui Klaus Iohannis în lupta cu Viorica Dăncilă, candidatul PSD la funcţia de preşedinte. Conform primelor date ale unui exit-poll realizat de CURS-AVANGARDE, Klaus Iohannis a obţinut 64,8% din voturi, iar Dăncilă, 35,6%. 

Continue Reading

POLITIC

Klaus Iohannis a VOTAT

Published

on

By

Spread the love
loading...

Președintele în funcție, Klaus Iohannis, candidat pentru al doilea mandat de șef al statului a mers la urne la ora 9, cu aproximativ o oră mai târziu decât principala sa contracandidată, social – democrata Viorica Dăncilă. Klaus Iohannis a fost însoțit la vot de întreaga sa echipă de campanie, printre care îi menționăm pe premierul Ludovic Orban, prim- vicepreședintele PNL Rareș Bogdan.

La ieșirea de la urne, Klaus Iohannis a declarat că ‘O zi foarte foarte importantă. AMm votat pentru o Românie modernă, europeană, normală și vă invit să veniți la vot .E zi extrem de importantă, votăm pentru viitorul României. Pentru direcția în care vom merge mai departe. E ziua campionilor cu ștampila de vot în mână. Sigur că am emoții și am așteptări să vină cât mai mulți români la vot. Cu ceva emoții, așteptăm, diseară, rezultatul votului.’

Continue Reading

ADMINISTRATIV

Premierul Orban ṣi Ministrul Transporturilor vin ȋn Argeṣ!

Published

on

By

Spread the love
loading...

Premierul Ludovic Orban ṣi Ministrul Transportului vor veni astăzi ȋn Argeṣ ṣi vor efectua o vizită la Uzina DACIA. Temele discutate vor fi infrastructura rutieră, precum ṣi alte subiecte dorite de conducerea Dacia.

Continue Reading

POLITIC

Dăncilă vine la Pitești

Published

on

By

Spread the love
loading...

Viorica Dăncilă vine vineri la Piteşti, la ora 18 la Sala Sporturilor. Aceasta va avea o întâlnire cu pesediştii argeşeni.

Continue Reading

ADMINISTRATIV

Un primar argeșean își pierde mandatul

Published

on

By

Spread the love
loading...

Gheorghe Ionescu, primarul comunei Călineşti, a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi delapidare, alături de fostul viceprimar şi de fosta contabilă şefă. Cei trei au fost achitaţi pentru infracţiunea de abuz în serviciu, însă doi rămân cu pedepsele pentru delapidare.

Continue Reading

POLITIC

De la europarlamentar – la cadru didactic

Published

on

By

Spread the love
loading...

Gabriela Zoană a pierdut rând pe rând funcții de europarlamentar, respectiv secretar de stat. Acum, Zoană are ca principală activitate orele de la Universitatea din Pitești, aici unde este cadru didactic.

Activități didactice la cursul de Criminalistică. Laboratorul de criminalistică al Facultății de Drept din cadrul Universității din Pitești este dotat cu truse criminalistice mobile, ceea ce îmbunătățește activitatea didactică și face posibil ca, pe lângă noțiunile teoretice pe care le transmit studenților, să pot să adaug și experiența practică prin demonstrații didactice. Lecția demonstrativă privind cercetarea la fața locului în cazul săvârșirii unei infracțiuni de omor a fost efectuată într-un cadru securizat cu participarea studenților din anul IV ai Facultății de Drept.

Încurajez investițiile în educație pentru un învățământ de calitate!

Doresc să adresez mulțumiri speciale d-nului George Nicolae, criminalist în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, care a fost alături de noi îmbogățind cunoștințele studenților cu experiența sa practică – a notat chiar Zoană pe Facebook.

Continue Reading

POLITIC

A murit un fost parlamentar argeșean

Published

on

By

Spread the love
loading...

Bogdan Niculescu Duvăz s-a stins din viaţă la vârsta de 70 de ani. Politicianul a avut şapte mandate de deputat, ultimul fiind în legislativul 2012-2016. În 2008 şi 2012 a candidat în Argeş pentru un loc de parlamentar, reuşind de fiecare dată să câştige mandatul de deputat. Bogdan Niculescu Duvăz a fost şi ministru în cabinetele conduse de Petre Roman, Victor Ciorbea şi Adrian Năstase.

Continue Reading

ADMINISTRATIV

Achitarea lui Nicolescu şi Drăghici – anulată!

Published

on

By

Spread the love
loading...

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat marţi decizia prin care au fost achitaţi în 2018 fostul trezorier al PSD Mircea Drăghici şi fostul preşedinte al CJ Argeş Constantin Nicolescu, urmând ca dosarul să se rejudece de la zero.

“Cu majoritate, admite apelurile declarate de Ministerul Public, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Direcţia Naţională Anticorupţie şi de apelanţii intimaţi inculpaţi Cioflan Iulian, Dochinoiu Nicolae, Ene Florea, Pătraşcu Gheorghe, Pupăză-Roşu Sevastian şi Voicu Dumitru împotriva sentinţei penale nr. 393 din data de 27 iunie 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia Penală, în dosarul nr. 4215/1/2015. Desfiinţează sentinţa penală apelată şi dispune rejudecarea cauzei de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia penală (…) Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 12 noiembrie 2019”, se arată în decizia instanţei.

Continue Reading

POLITIC

Primărie din Argeș – dosar penal pentru turism electoral!

Published

on

By

Spread the love
loading...

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne, Monica Dajbog, a declarat că s-a întocmit un dosar penal pentru coruperea alegătorilor în comuna Recea.

 „În judeţul Argeş, un observator a sesizat Inspectoratul Judeţean de Poliţie cu privire la faptul că într-o localitate oamenii sunt transportaţi la secţiile de votare cu un microbuz. Din primele cercetări a rezultat că Primăria din localitate a încheiat un contract cu o societate, în vederea punerii la dispoziţie a două curse de transport special, destinate cetăţenilor care doresc să îşi exercite dreptul de vot şi locuiesc la o distanţă de circa 4 km de locul în care este amplasată secţia de votare. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de corupere a alegătorilor, iar cercetările continuă în vederea stabilirii situaţiei de fapt” a informat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne.
Continue Reading

POLITIC

Avem rezultatele votului în Argeș

Published

on

By

Spread the love
loading...

Rezultate în Argeş

În ceea ce priveşte judeţul Argeş, dintre cei 527.438 de alegători înscrişi pe listele electorale s-au prezentat la urne 268.696, adică 50,94% din total. 30.157 de cetăţeni au votat pe liste suplimentare în Argeş, iar 1.185 au votat cu ajutorul urnei mobile. Iată câte voturi a primit fiecare candidat în Argeş:

1. Viorica Dăncilă – 81.709 (30,81%); 2. Klaus Iohannis – 79.893 (30,18%); 3. Mircea Diaconu – 37.125 (13,99%); 4. Dan Barna – 32.575 (12,32%); 5. Theodor Paleologu – 13.400 (5,11%) – restul candidaţilor sunt sub pragul de 5: 6. Ramona Ioana Bruynseels – 8.421; 7. Alexandru Cumpănaşu – 4.650; 8. Viorel Cataramă – 1.515; 9. Bogdan Stanoevici – 1.152; 10. John Ion Banu – 868; 11. Ninel Peia – 844; 12. Sebastian Popescu – 839; Cătălin Ivan – 811; Kelemen Hunor – 688 (unde or fi dispărut cele 1.000 de voturi în plus pe care UDMR le primea în plus în Argeş la alegerile europarlamentare?).

PSD a obţinut victoria în alegerile prezidenţiale din Argeş. Social-democraţii au obţinut 30,81% din voturile exprimate de argeşeni, în timp ce liberalii au obţinut 30,18%. Podiumul a fost completat de Mircea Diaconu, cel care a adunat 13,99% din voturile exprimate în Argeş.

Vot pe fiecare localitate în parte

Iată cum au stat lucrurile pe toate localităţile din Argeş:

Municipii şi oraşe

Piteşti: PNL – 29,04%, PSD – 25,14%, USR – 16,92%

Câmpulung: PNL – 32, 19%, PSD – 25,17, Mircea Diaconu – 18,11%

 Curtea de Argeş: PNL – 31,05%, PSD – 23,98%, Mircea Diaconu – 14,23%

 Costeşti: PNL – 33,86%, PSD – 32,04%, Mircea Diaconu – 12,76%

 Mioveni: PNL – 30,43%, PSD: – 25,48%, USR – 16,57%

 Ştefăneşti: PNL – 32,53%, PSD – 25,22%, USR – 15,26%

 Topoloveni: PNL – 32,83%. PSD – 28,75%, USR – 15,13%

Comune

Albeştii de Argeş: PNL – 40,09%, PSD – 24,43%, Mircea Diaconu – 12,26%

Albeştii de Muscel: PNL – 34,13%, PSD – 26,79%, Mircea Diaconu – 19,28%

Albota: PSD – 38,71%, PNL – 30,36%, USR – 9,63%

Aninoasa: PSD – 41,66%, PNL – 24,91%, Mircea Diaconu – 16,82%

Arefu: PNL – 40,36%, PSD – 22,58%, Mircea Diaconu – 13,57%

Bascov: PNL – 32,02%, PSD – 25,45%, USR – 15,23%

Băbana: PSD – 40,82%, PNL – 25,97%, Mircea Diaconu – 12,84%

Băiculeşti: PSD – 29,79%, PNL – 29,28, Mircea Diaconu – 18,98%

Bălileşti; PSD – 37,79%, PNL – 27,94%, Mircea Diaconu – 16,40%

Bârla: PNL – 38,03%, PSD – 36,46%, Mircea Diaconu – 10,33%

Beleţi-Negreşti: PNL – 39,44%, PSD – 24,04%, Mircea Diaconu – 13,41%

Berevoeşti: PSD – 43,24%, Mircea Diaconu – 19,14%, PNL – 18,30

Bogaţi: PSD – 46,26%, PNL – 27,09%, USR – 8,57%

Boteni: PSD – 42,01%, PNL – 29,83%, Mircea Diaconu – 10,97%

Boţeşti: PNL – 48,04%, PSD – 30,49%, USR – 6,81%

Bradu: PSD – 32,71%, PNL – 24,66%, USR – 14,14%

Brăduleţ: PSD – 35,48%, PNL – 25,22%, Mircea Diaconu – 17,25%

Budeasa: PNL – 34,45%, PSD – 33,58%, Mircea Diaconu – 11,32%

Bughea de Jos: PNL – 34,01%, PSD – 30,30%, Mircea Diaconu – 18,22%

Bughea de Sus: PNL – 47,27%, PSD – 27,45%, Mircea Diaconu – 9,26%

Buzoeşti: PSD – 36,60%, PNL – 27,49%, Mircea Diaconu – 15,85%

Căldăraru: PSD – 46,20%, PNL – 20,80%, Mircea Diaconu – 12,45%

Călineşti: PSD – 31,43%, PNL – 30,78%, Mircea Diaconu – 12,26%

Căteasca:  PNL – 29,65%,  PSD – 28,27%, Mircea Diaconu – 16,21%

Cepari: PNL – 41,98%, PSD – 32,53%, Mircea Diaconu – 8,77%

Cetăţeni: PSD – 46,40%, PNL – 26,14%, Mircea Diaconu – 13,16%

Cicăneşti: PSD – 35,89%, PNL – 34,82%, Mircea Diaconu – 12,25%

Ciofrângeni: PSD – 36,02%, PNL – 33,86%, Mircea Diaconu – 9,62%

Ciomăgeşti – PNL – 39,29%, PSD – 37,21%, Mircea Diaconu – 10,81%

Cocu: PSD – 42,72%, PNL – 28,04%, Mircea Diaconu – 10,81%

Corbeni: PNL – 35,67%, PSD – 24,27%, Mircea Diaconu – 14,57%

Corbi: PNL – 36,47%, PSD – 26,71%, Mircea Diaconu – 15,05%

Coşeşti: PSD – 34,69%, PNL – 27,50%, Mircea Diaconu – 16,04%

Cotmeana: PSD – 41,91%, PNL -26,91%, Mircea Diaconu – 9,56%

Cuca: PSD – 43,76%, PNL – 27,07%, Mircea Diaconu – 12,60%

Davideşti: PSD – 45,03%, PNL – 26,57%, USR – 9,77%

Dâmbovicioara: PNL – 34,02%, PSD – 28,93%, Mircea Diaconu – 13,67%

Dârmăneşti: PSD – 36,19%, PNL – 32,39%, Mircea Diaconu – 13,12%

Dobreşti: PSD – 45,39%, PNL – 32,76%, Mircea Diaconu – 7,63%

Domneşti: PSD – 39,40%, PNL – 27,74%, Mircea Diaconu – 14,49%

Dragoslavele: PNL – 37,50%, PSD – 34,66%, Mircea Diaconu – 11,55%

Drăganu: PNL – 36,12%, PSD – 29,75%, USR – 10,89%

Godeni: PSD – 32,27%, Mircea Diaconu – 28,72%, PNL – 23,53%

Hârseşti: PSD – 54,37%, PNL – 24,74%, Mircea Diaconu – 8,99%

Hârtieşti: PSD – 54,08%, PNL – 23,16%, Mircea Diaconu – 8,96%

Izvoru: PSD – 37,54%, PNL – 36,26%, Mircea Diaconu – 15,01%

Leordeni: PSD – 36,20%, PNL – 29,48%, Mircea Diaconu – 15,23%

Lereşti: PSD – 37,48%, PNL – 26,20%, Mircea Diaconu – 16,58%

Lunca Corbului: PSD – 42,76%, PNL – 28,76%, Mircea Diaconu – 11,79%

Mălureni: PSD – 34,99%, PNL – 33,38%, Mircea Diaconu – 14%

Mărăcineni: PNL – 27,23%, PSD – 26,68%, Mircea Diaconu – 15,64%

Merişani: PSD – 33,87%, PNL – 30,89%, Mircea Diaconu – 13,10%

Miceşti: PSD – 32,31%, PNL – 28,90%, Mircea Diaconu – 15,87%

Mihăeşti: PSD – 41,50%, PNL – 27,70%, Mircea Diaconu – 15,38%

Mioarele: PNL – 33,72%, PSD – 30,37%, Mircea Diaconu – 20,13%

Miroşi: PSD – 54,75%, PNL – 21,64%, Mircea Diaconu – 8,97%

Morăreşti: PNL – 33,78%, PSD – 32,71%, Mircea Diaconu – 14,54%

Moşoaia: PNL – 31,85%, PSD – 28,28%, USR – 14,73%

Mozăceni: PSD – 39,81%, PNL – 33,61%, Mircea Diaconu – 12,40%

Muşăteşti: PSD – 34,51%, PNL – 27,65%, Mircea Diaconu – 15,45%

Negraşi: PSD – 46,71%, PNL – 28,76%, Mircea Diaconu – 9,86

Nucşoara: PSD – 46,54%, PNL – 27,56%, Mircea Diaconu – 9,79%

Oarja: PSD – 32,67%, PNL – 31,55%, Mircea Diaconu – 14,40%

Pietroşani: PSD – 33,59%, PNL – 27,05%, Mircea Diaconu – 19,31%

Poiana Lacului: PNL – 33,15%, PSD – 32,11%, Mircea Diaconu – 12,26%

Poienarii de Argeş: PNL – 56,12%, PSD – 18,71%, USR – 8,67%

Poienarii de Muscel: PSD – 35,67%, PNL – 29,57%, Mircea Diaconu – 18,48%

Popeşti: PSD – 60,99%, PNL – 14,25%, Mircea Diaconu – 8,92%

Priboieni: PSD – 45,78%, PNL – 29,13%, Mircea Diaconu – 9,81%

Răteşti: PSD – 46,70%, PNL – 27,73%, Mircea Diaconu – 8,50%

Râca: PSD – 87,86%, PNL – 5,98%, Mircea Diaconu – 2,39%

Recea: PSD – 51,63%, PNL – 26,61%, Mircea Diaconu – 9,59%

Rociu: PSD – 53,75%, PNL – 18,86%, Mircea Diaconu – 13,28%

Rucăr: PNL – 40,35%, PSD – 25,86, USR – 13,21%

Sălătrucu: PNL – 36,77%, PSD – 34,26%, Mircea Diaconu – 9,47%

Săpata: PSD – 54,83%, PNL – 19,42%, PMP – 9,56%

Schitu Goleşti: PNL – 34,66%, PSD – 29,92%, Mircea Diaconu – 16,69%

Slobozia: PSD – 54,09%, PNL – 21,57%, USR – 8,90%

Stâlpeni: PSD – 39,79%, PNL – 26,29%, Mircea Diaconu – 15,59%

Stolnici: PSD – 47,37%, PNL – 19,16%, Mircea Diaconu – 15,14%

Suseni: PNL – 34,04%, PSD – 28,83%, Mircea Diaconu – 13,03%

Ştefan cel Mare: PSD – 53,32%, PNL – 23,41%, USR – 8,45%

Şuici: PNL – 35,91%, PSD – 33,23%, Mircea Diaconu – 13,35%

Teiu: PSD – 51,72%, PNL – 21,88%, Mircea Diaconu – 12,19%

Tigveni: PSD – 41,14%, PNL – 30,98%, Mircea Diaconu – 12,51%

Ţiţeşti: PNL – 39,83%, PSD – 34,30%, Mircea Diaconu – 9,53%

Uda: PSD – 41,48%, PNL – 38,46%, Mircea Diaconu – 8,65%

Ungheni: PSD – 60,94%, PNL – 18,86%, Mircea Diaconu – 17,74%

Valea Danului: PNL – 41,10%, PSD – 24,02%, Mircea Diaconu – 13,10%

Valea Iaşului: PNL – 31,08%, PSD – 26,82%, Mircea Diaconu – 16,96%

Valea Mare Pravăţ: PSD – 38,25%, PNL – 30,51%, Mircea Diaconu – 13,56%

Vedea: PSD – 43,36%, PNL – 26,36%, Mircea Diaconu – 12,42%

Vlădeşti: Mircea Diaconu – 34,78%, PSD – 30,99%, PNL – 19,32%

Vultureşti: PSD – 36,66%, PNL – 33,30%, Mircea Diaconu – 9,12%.

Continue Reading

POLITIC

Primele date exit-poll: Iohannis și Dăncilă, favoriții primului val de alegători

Published

on

By

Spread the love
loading...

Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă sunt favoriții alegătorilor care și-au exprimat opțiunile până la ora 10.00, arată primele date de tip exit-poll, precizează surse oficiale pentru STIRIPESURSE.RO.

Astfel, cei 1.256.029 de alegători care şi-au exprimat opţiunile în ţară până la ora 10.00 au votat în felul următor:

Klaus Iohannis – 40%

Viorica Dăncilă – 27%

Dan Barna – 12%

Mircea Diaconu – 9%

Theodor Paleologu – 6%

Kelemen Hunor – 3%

Ramona Ioana Bruynseels – 2%

Alexandru Cumpănaşu – 1%

La ora 21.00, STIRIPESURSE.RO va prezenta datele sondajului tip exit-poll realizat de CURS-Avangarde.

Continue Reading

POLITIC

A găsit numele fiului mort – pe lista de votare

Published

on

By

Spread the love
loading...

Un bărbat din Piteşti care a venit să voteze la secţia de vot de la Şcoala Numărul 4 din Piteşti a avut parte de o surpriză negativă…

Acesta și-a găsit pe liste numele fiului său, acesta fiind mort de 25 de ani. 

Continue Reading

NE POTI GASI SI PE FACEBOOK

CELE MAI RECENTE POSTARI

STIRI1 week ago

Grav ACIDENT rutier in Comuna MUSETESTI

Spread the love loading... Accident rutier în comuna Musetesti, posibil o victimă. Intervin pompierii cu o autospecială de intervenție și...

STIRI2 weeks ago

Se lucrează intens la noua Sala Polivalenta din Pitesti

Spread the love loading... Se lucrează intens la noua Sală Polivalentă din Pitești. Investiție de 90 de milioane de lei...

STIRI2 weeks ago

Medic UPU Pitesti : “ Respectați regulile de bună igienă, purtați MASCA” pentru a nu aglomera SPITALELE.

Spread the love loading... Acestea sunt sfaturile medicului de la UPU Alina Martau. Aceasta a postat o serie de reguli...

SPORT2 weeks ago

Simone Tempestini și Sergiu Itu sunt câștigătorii Raliului Argeșului 2020

Spread the love loading... A doua zi a Raliului Argeșului CATENA – Powered by Peugeot 2020 s-a desfășurat exclusiv pe...

STIRI3 weeks ago

Bazinele din Pitesti își deschid porțile vineri

Spread the love loading... Primăria Municipiului Pitești anunță deschiderea bazinelor de agrement din cadrul ștrandurilor Trivale și Costache Negri, începând...

STIRI3 weeks ago

FC ARGEȘ a primit LICENȚA PENTRU LIGA 1

Spread the love loading... Este oficial!. FC Argeș a primit licența pentru Liga I și a făcut un prim pas...

STIRI3 weeks ago

Pui de căprioară salvat de pompierii Argeșeni

Spread the love loading... Un pui de căprioară a fost salvat de către un echipaj al ISU Arges dintr-un canal...

STIRI3 weeks ago

O nouă avertizare meteo de tip COD PORTOCALIU de ploaie pentru JUDEȚUL ARGES

Spread the love loading... O nouă avertizare meteo de tip COD PORTOCALIU de ploaie pentru JUDEȚUL ARGES Interval de valabilitate:...

STIRI4 weeks ago

Cornel Ionica nu mai are voie da candideze la Primărie

Spread the love loading... Agenţia Naţională de Integritate a publicat pe site-ul oficial o listă cu aleși care nu mai...

STIRI4 weeks ago

Cod Portocaliu de ploaie in Județul Arges

Spread the love loading... Interval de valabilitate: 15 iunie, ora 13:00 – 16 iunie, ora 03:00Fenomene vizate: cantități de apă...

SPORT4 weeks ago

CNI a aprobat! Stadion nou pentru FC Arges

Spread the love loading... FC Argeș abordează cu încredere lupta pentru promovarea pe prima scenă fotbalistică a țării care ar...

STIRI1 month ago

VULPE filmată de un tânăr in centrul Pitestiului

Spread the love loading... Un tânăr din Pitesti a filmat câteva imagini incredibile din centrul orașului Pitesti. Acesta a filmat...

STIRI1 month ago

Se redeschid BAZINELE DIN PITESTI

Spread the love loading... Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Pitești informează că bazinele de agrement din cadrul ștrandurilor Trivale...

STIRI1 month ago

Cod GABLEN in ARGES

Spread the love loading... Interval de valabilitate: 11 iunie, ora 10:00 – 13 iunie, ora 10:00Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar...

STIRI1 month ago

Actorul Costin Mărculescu a fost găsit mort în casă. Poliția a deschis o anchetă

Spread the love loading... Actorul Costin Mărculescu a fost găsit mort în casă în noaptea de miercuri spre joi. Echipajele...

STIRI1 month ago

CUTREMURATOR Tânăr din Mioveni a decedat chiar in ziua FETIȚEI SALE !!

Spread the love loading... Drama produsă intr-o familie din Mioveni, un tânăr de numai 32 de ani a murit într-un...

STIRI1 month ago

Reguli stricte la intrare in SĂLILE DE FITNESS

Spread the love loading... După cum bine știm din data de 15 iunie 2020 o un nou val de relaxari...

STIRI1 month ago

ALERTA de noi cazuri de CORONAVIRUS in județul ARGES

Spread the love loading... Măsurile de relaxare au dus la o creştere extrem de importantă a numărului de cazuri confirmate...

STIRI1 month ago

Iohannis: După 15 iunie se pot redeschide mall-urile, grădinițele și piscinele. Noi reguli pentru evenimentele private

Spread the love loading... Președintele Klaus Iohannis face declarații după ce discutat cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri din Cabinet despre...

STIRI2 months ago

Klaus Iohannis: De la 1 iunie se deschid terasele și plajele. Nu va mai fi nevoie de declarație pentru a ieși din localitate

Spread the love loading... Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, după o ședință la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban...

STATISTICI

 

 

 
Trending