Connect with us

Published

on

Spread the love
loading...

Un grup de 25 de experți ucrainieni și coordonatori internaționali din Germania, au efectuat un tur de studiu la noul Spitalul Mioveni, în cadrul proiectului GIZ „Eficiența energetică în municipalități II”, finanțat de Ministerului Federal German de Cooperare și Dezvoltare Economică. Cei 25 de reprezentanți ai municipalităților și spitalelor ucrainene partenere ale proiectului au dezbătut în România, timp de mai multe zile, subiecte privind eficiența energetică și managementul energetic în municipii și spitale, iar proiectul spitalului din Mioveni a reprezentat un exemplu palpabil demn de studiat și de replicat în cadrul altor construcții similare.

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ADMINISTRATIV

Premieră medicală la Spitalul Județean de Urgență Pitești

Published

on

By

Spread the love
loading...

La Spitalul Județean de Urgență Pitești, a fost efectuată, în premieră, o nouă procedură medicală. Echipa de medici cardiologi intervenționiști de la Laboratorul de angiografie, condusă de doctorul Elvis Gabriel Boțu, a efectuat trei operații coronariene, printr-o nouă metodă medicală, rotablație. Doctorul Elvis Gabriel Boțu l-a avut alături, ca îndrumător și mentor, pe doctorul Marin Postu, medic primar la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare  “Prof. dr. C.C. Iliescu”. Pacienții care au fost astfel operați, cu vârste cuprinse între 60 și 75 de ani, sunt acum în afara oricărui pericol.  

“Procedura de rotablație constă în introducerea unei freze cu cap diamantat (microcristale de diamant) miniaturizată. Prin rotația acesteia, placa de aterom este descompusă în microparticule foarte mici cu diametrul sub 10 microni. În urma ei, freza lasă o arteră coronară pregătită optim pentru a fi stentată. Este o procedură minim invazivă care se recomandă atunci când arterele corpului sunt blocate de plăcile de aterom, iar sângele nu mai poate iriga țesuturile din zona respectivă. Pentru a putea reda circulația dintr-o anumită arteră calcificată, recurgem la procedura de rotablație pentru a dezintegra calciul format pe arterele coronare”  – dr. Elvis Gabriel Boțu, șeful Laboratorului de Angiografie.

Aceste intervenții medicale sunt acum posibil de efectuat după ce, la începutul lunii noiembrie Spitalul Judeţean de Urgenţă Pitești a fost dotat cu un nou aparat în cadrul Laboratorului de Angiografie, extrem de necesar în salvarea vieților pacienților cu afecțiuni cardiovasculare. Este vorba despre un Rotablator, un dispozitiv necesar intervenţiilor de implant de stent, care ajută la curăţarea vaselor de sânge, a arterelor coronare, eliminând depozitele de grăsime.

Sistemul de Rotablație a fost achiziționat din bugetul Consiliului Județean Argeș, valoarea acestuia fiind de 239.999,20 lei.

Prin dotarea Laboratorului de Angiografie al Spitalului Județean de Urgență Pitești cu un asemenea dispozitiv, alături de echipa de medici specialiști, pot fi salvate viețile pacienților, care prin absenţa acestui aparat riscau să fie etichetaţi ca netratabili. Este vorba, în mod deosebit, de persoanele vârstnice care prezintă leziuni calcificate și care nu pot fi supuse intervenției de implant de stent întrucât vasele de sânge nu pot fi deschise fără un asemenea dispozitiv.

Laboratorul de Angiografie de la Spitalul Județean de Urgență Pitești este cel mai dotat laborator din țară, care dispune de tehnologie de ultimă generație. În ultimii ani, echipa medicală a Spitalului Județean de Urgență Pitești și conducerea Consiliului Județean Argeș s-au orientat către achiziționarea și punerea la dispoziția pacienților a celor mai noi tehnologii medicale.

Continue Reading

ADMINISTRATIV

Șef nou la Finanțele Argeș

Published

on

By

Spread the love
loading...

Conducerea ANAF a luat decizia ca, pe o perioadă de 2 săptămâni, mai exact până la sfârşitul anului, Administraţia Finanţelor Publice Argeş să fie condusă de adjuncta Gabriela Ionescu.

Continue Reading

ADMINISTRATIV

Polițiștii – ajutoarele Moșului

Published

on

By

Spread the love
loading...

 În preajma sărbătorilor de Crăciun, poliţiştii argeşeni, în colaborare cu Asociaţia Umanitară de pe lângă Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, oferă cadouri copiilor defavorizaţi.

Astăzi, reprezentanţi ai poliţiei judeţene s-au deplasat la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sfânta Filofteia” şi la Complexul de Tip Familial, din Valea Mare, Ştefăneşti.

Pentru că nu este zăpădă, iar Moş Crăciun nu putea merge cu sania, a fost ajutat de autospecialele de poliţie să ajungă la cei 200 de copii din cele două centre. Sprjinit de oamenii legii, Moşul le-a oferit tuturor cadouri constând în dulciuri şi alte produse alimentare.

Continue Reading

ADMINISTRATIV

Protest în Argeș

Published

on

By

Spread the love
loading...

Peste 6.000 de grefieri din toată ţara au ieşit în faţa instanţelor şi a parchetelor pentru a protesta faţă de un proiect de lege privind anularea pensiilor speciale din sistemul judiciar. În Argeş, grefierii au protestat în faţa Judecătoriei Topoloveni, a Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, a Tribunalului Argeş şi a Curţii de Apel Piteşti. Sindicatul grefierilor susţine că, deşi Ministerul Justiţiei, prin secretarul de stat prezent în Comisie, a cerut menţinerea pensiilor de serviciu pentru grefieri şi amânarea discutării iniţiativei legislative pentru depunerea unui punct de vedere scris în acest sens, ieri pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor (for decizional) figura proiectul de lege al PNL privind abrogare pensiilor speciale.

Continue Reading

ADMINISTRATIV

Află cum vor circula autobuzele de sărbători în Pitești

Published

on

By

Spread the love
loading...

S.C. PUBLITRANS 2000 S.A. informează beneficiarii serviciului de transport public local de călători că, în perioada 23 decembrie 2019 – 02 ianuarie 2020, circulaţia autobuzelor se va desfăşura după un program special al zilelor de vacanţă, raportat la numărul redus de călători, cu excepţia zilelor de 25 şi 26 decembrie, respectiv 1 şi 2 ianuarie, când programul va fi specific zilelor de sărbătoare.

 În perioada zilelor de sărbătoare, vor circula şi autobuzele de pe linia Centru – Cimitir Sf. Gheorghe, cu următoarele plecări:

– Centru – stația Al. Davila: 8:00, 09:00, 10:00, 11:00, 12:00 și 13:00;
– Cimitir Sf. Gheorghe: 8:50, 09:50, 10:50, 11:50, 12:50 și 13:50.
În ceea ce priveşte programul chioşcurilor de vânzare bilete/abonamente, acesta va fi următorul:
• 24 şi 31 Decembrie 2019:
07:00 – 17:00: Prundu Complex II, Casa Cărţii, Trivale Complex II, Teatru Al. Davila, Piaţa Găvana;
09:00 – 17:00: Gară Sud, Piaţa Traian, Trivale Complex I, Cap linie Războieni, Comisariat, Complex Craiovei, B.A.T. Bascov, Dedeman, Kaufland Nord, Gara Nord ;
ÎNCHIS: Prundu Complex I, Autogara Nord, Spitalul Militar;
• 25-26 decembrie 2019 şi 01-02 ianuarie 2020:
07:00 – 20:00: Prundu Complex II, Teatru Al. Davila, Piaţa Găvana;
09:00 –17:00: Casa Cărţii, Piaţa Traian, Trivale Complex II, Complex Craiovei, B.A.T. Bascov, Kaufland Nord;
INCHIS: Prundu Complex I, Gară Sud, Trivale Complex I, Cap linie Războieni, Comisariat, Dedeman, Autogara Nord, Spitalul Militar, Gara Nord.

Continue Reading

ADMINISTRATIV

Alocațiile copiilor – dublate!

Published

on

By

Spread the love
loading...

Camera Deputaților a votat miercuri pentru dublarea alocațiilor pentru copii, la 300 de lei, o propunere a PSD. Decizia a fost luată cu 179 de voturi pentru.

Continue Reading

ADMINISTRATIV

Emilian Dragnea se pensionează!

Published

on

By

Spread the love
loading...

Demis din funcţie de premierul Ludovic Orban, fostul prefect de Argeṣ, Emilian Dragnea va ieṣi la pensie.

“Sunt onorat de faptul că, timp de mai bine de 20 de luni, am făcut echipă cu domnul Emilian Dragnea, la conducerea Instituției Prefectului – Județul Argeș.

Mă încearcă un sentiment de tristețe, însă viața merge înainte!

Îi urez multă sănătate, numai bucurii alături de cei dragi și pensie ușoară!”, a scris Bughiu, pe Facebook. 

Continue Reading

ADMINISTRATIV

Ministerul Culturii, somaţie către CJ Argeş

Published

on

By

Spread the love
loading...

Ministerul Culturii a notificat Consiliul Județean Argeș să predea, în regim de urgență, Vila Florica. În acest sens, Consiliul Județean Argeș a fost informat că ministerul a constituit o comisie ce are drept sarcină întocmirea procesului – verbal de predare – primire. Termenul limită până la care comisia va duce la îndeplinire acest ordin este chiar astăzi, 12 decembrie.

 “Situația creată în cursul zilei de ieri, de către reprezentanții Guvernului, prin vocea premierului Ludovic Orban și a ministrului Culturii și Identității Naționale, Bogdan Gheorghiu, reprezintă în fapt o vendetă, răzbunare politică, din care cea mai mare pierdere o va suferi atât județul Argeș, cât și toți cetățenii acestei țări, fiind pe punctul de a rămâne fără un simbol al României Moderne, un adevărat reper al istoriei naționale – Conacul Brătienilor – Vila Florica.
După ce ani de zile, asupra Vilei Florica a planat riscul de a ajunge în proprietatea unor persoane private și astfel să fie închisă publicului, autoritățile centrale nefiind interesate de achiziția imobilului, în urma demersurilor Consiliului Județean Argeș, la care s-au alăturat și personalități ale vieții academice, politice și culturale naționale, privind păstrarea în circuitul public al Vilei Florica, respectiv darea sa în administrarea Consiliului Județean Argeș, acest fapt a fost realizat, în 13 noiembrie 2017, când obiectivul a fost cumpărat de Ministerul Culturii și dat prin contract de comodat către Consiliul Județean Argeș.
Întrucât contractul de comodat a expirat la data de 15 noiembrie 2019 și Ministerul Culturii și Identității Naționale nu a răspuns notificărilor trimise de Consiliul Județean Argeș în prealabil, situația fiind critică, am considerat că trebuie să îi aduc la cunoștință personal domnului Ministru Bogdan Gheorghiu, prezent ieri la Pitești, situația juridico-administrativă a Vilei Florica.
În fapt, i-am solicitat domnului Ministru să găsească și să ne aducă la cunoștință, așa cum am solicitat și în adresele trimise anterior Ministerului Culturii, soluția juridică privind Vila Florica.
Mare a fost surpriza când am aflat că soarta unui simbol al istoriei României și implicit a unei instituții de cultură argeșene a fost deja tranșată prin declarații și conferințe de presă politice, deși, la întrevederea cu domnia sa, domnul Ministru nu a lăsat să se înțeleagă acest lucru.
Domnul Ministru a prezentat ieri un proiect de transformare a Vilei Florica într-un muzeu național, cu toate că și în prezent, prin eforturile Consiliului Județean Argeș, acest obiectiv are destinație muzeală și culturală.
În fapt, se dorește dispariția unei instituții de cultură, cu toate implicațiile acestei decizii, de la personalul ce deservește Centrul de Cultură ”Brătianu” și Vila Florica – 23 de persoane care riscă să rămână fără loc de muncă, acum, în pragul sărbătorilor, la cheltuielile de întreținere – 985 mii lei alocați de Consiliul Județean Argeș în anul 2019 sau investițiile realizate doar în acest an, respectiv dotări camere și bucătărie, reparații terasă, acoperiș, asfaltarea curții și a aleii etc.
S-a gândit cumva Domnul Ministru cum va asigura, din bugetul Ministerului Culturii și Identității Naționale – care, conform propriilor afirmații, este slab finanțat – numai întreținerea acestui obiectiv, singura moștenire a Brătienilor care este deschisă publicului și care nu a fost lăsată să aibă soarta atâtor monumente aflate în administrarea Ministerului Culturii, în fapt lăsate în ruină și cu lacătul pe ușă?
Temerea noastră este că, de fapt, odată intrată în administrarea Ministerului, Vila Florica să nu aibă soarta celorlalte obiective din țară aflate în patrimoniul Ministerului Culturii, să fie dată uitării sau lăsată în paragină.
Tocmai de aceea suntem convinși că, indiferent de coloratura politică pe care Consiliul Județean Argeș o va avea în viitor, cel mai bun administrator rămâne instituția județeană.
Achiziționarea Vilei Florica a fost posibilă printr-un efort comun, o decizie unanimă a tuturor consilierilor județeni și parlamentarilor argeșeni, dorindu-ne cu toții salvarea acestui edificiu cultural de importanță națională.
Și în această situație de criză, consider că trebuie să facem front comun pentru a menține Conacul Brătienilor în administrarea județeană, să trecem peste interesele politice și să primeze interesul național și respectarea valorilor istorice și culturale”, a precizat președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.

Continue Reading

ADMINISTRATIV

Datornicii din Mioveni, scutiți de penalități

Published

on

By

Spread the love
loading...

În scopul stimulării încasărilor la Bugetul Local, la propunerea conducerii Primăriei Mioveni, consilierii locali au adoptat Hotărârea nr.162/19.09.2019 privind Aprobarea Procedurii de Anulare a Majorărilor de Întârziere aferente obligaţiilor bugetare principale restante la data de 31.12.2018, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice, cu perioada de aplicabilitate până la data de 15.12.2019.

Pentru a beneficia de scutire la plata majorărilor de întârziere datornicii vor trebui:

a) să achite toate obligaţiile fiscale principale restante la 31 decembrie 2018 inclusiv, administrate de organul fiscal local, până la data de 15 decembrie 2019 inclusiv;

b) să achite toate obligaţiile fiscale principale şi majorările de întârziere  administrate de organul fiscal local cu termene de plată cuprinse între data de 1 ianuarie 2019 şi 15 decembrie 2019 inclusiv până la data depunerii cererii de anulare a majorărilor de întârziere;

c) să  depună cererea de anulare a majorărilor de întârziere   după îndeplinirea în mod corespunzător a condiţiilor prevăzute la lit. a)-b), dar nu mai târziu de 15 decembrie 2019 inclusiv.

Pot beneficia de aceste scutiri debitorii – persoane juridice , persoane fizice sau entități fără personalitate juridică – care la data de 31 decembrie 2018 au obligații fiscale principale restante, datorate bugetului local al orașului Mioveni.

Pentru mai multe detalii se poate consulta pagina de internet a instituției: http://www.emioveni.ro, secțiunea ,,Consiliul Local – Hotărâri Adoptate”.

Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0348/455.666 sau pe e-mail, la adresa taxemioveni@gmail.com.

Continue Reading

ADMINISTRATIV

Primul copil născut la spitalul din Mioveni!

Published

on

By

Spread the love
loading...

La Mioveni s-a născut primul copil după 20 de ani. Bebeluşul are 3 kilograme şi a fost născut ca urmare a unei operaţii de cezariană, întreaga intervenţie fiind condusă de doctorul Marius Pahonţu şi echipa acestuia. Este pentru prima dată după 20 de ani când un vine pe lume la un spital din Mioveni, ultimul eveniment de acest gen având loc în anul 1999. Eforturile susţinute depuse de primarul Ion Georgescu au fost concretizate într-o premieră absolută pentru Mioveni în acest secol, primul bebeluş născut în noul spital al oraşului.

Continue Reading

ADMINISTRATIV

Demisie din fruntea Finanțelor Argeș

Published

on

By

Spread the love
loading...

“Astăzi, valabilitatea Ordinului 1744/2019 al președintelui ANAF privind numirea mea în funcția de Sef Administratie al AJFP Argeș a încetat și am acționat în acest sens, depunându-mi mandatul în fața colegilor în cursul dimineții. Consider că am deținut o funcție stabilită pe linie politică și că trebuie – în consecință – să fac loc oamenilor pe care îi dorește și pe care îi va desemna actuala coaliție de guvernare. Șeful Administrației Judetene a Finantelor Publice este reprezentantul ministrului de Finanțe în teritoriu și trebuie să aplice politicile fiscale ale guvernului său, așa cum eu am fost reprezentantul Partidului Social Democrat, partid care m-a susținut și al cărui membru sunt. 
Am fost onorat să dețin în ultimii doi ani această poziție și să lucrez alături de colegii de la care mi-am luat astăzi rămas-bun. Ca și domniile lor, cu peste un deceniu experiență în domeniu, eu mă consider un om de finanțe și un fiscalist, iar pentru toate pozițiile pe care le-am dobândit în ultimii 12 ani am susținut concursuri naționale care mi-au permis să acumulez experiență, încredere în forțele proprii și o viziune cât mai completă asupra sistemului fiscal. În poziția deținuta, m-am străduit să acționez permanent în spiritul principiilor care guvernează funcția publică. 
Într-o societate și într-o țară normală, în care valorile morale, educaționale și profesionale nu pot fi pierdute, eu țin să îmi asum acest moment, apreciind că este firesc ca instituția să fie condusă de acum înainte de către o persoană care are susținerea actualei coaliții de guvernare, care înțelege, împărtășește și poate să aplice politicile fiscale specifice guvernului său. 
În ceea ce ii privește pe colegii mei, am încredere că vor demonstra în continuare același profesionalism și aceeași eficiență care au guvernat colaborarea noastră. Le-am explicat și domniilor lor că singurul asumat politic la nivelul acestei instituții am fost eu și că ei sunt profesioniștii – căliți în ani de muncă, experiență și concursuri – care stau și vor sta mereu fundament pentru orice tip de management și orice tip de manager. Am fost onorat să lucrez în fruntea lor, așa cum am fost onorat în egală măsură de încrederea pe care PSD Pitești și mai ales președintele Cristian Gentea au avut-o într-un manager tânăr atunci când m-au girat și m-au susținut necondiționat pentru această poziție. 
Mă înclin cu respect în fața tuturor colaboratorilor fără de care împlinirea mandatului meu nu ar fi fost posibilă, mulțumesc mediului de afaceri, presei și autorităților care mi-au fost parteneri de drum! Să avem sărbători liniștite, încredere în valorile personale și colective și fericire!”, scrie Lucreţiu Tudor pe o reţea de socializare

Continue Reading

ADMINISTRATIV

Consiliul Județean Argeș a instalat gard electric de protecție împotriva urșilor

Published

on

By

Spread the love
loading...

Pentru a putea redeschide Cetatea Poienari, Consiliul Județean Argeș a luat măsuri pentru protejarea turiștilor de eventualele incidente produse de urșii care apar în zonă. Astfel, astăzi, 4 decembrie, a avut loc recepția lucrării privind instalarea unui gard electric de-a lungul căii de acces. Gardul electric, de aproximativ 700 de metri, a fost montat de o parte și de alta a scărilor care duc spre intrarea în cetate. Costurile investiției se ridică la 21.000 lei și au fost finanțate integral din bugetul Consiliului Județean Argeș.

Începând de mâine, 5 decembrie, se redeschide accesul vizitatorilor la Cetatea Poienari, după următorul program:
– în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 9.00 – 15.00 (cu mențiunea că ultimul grup urcă la ora 14.00).

Vă reaminitim că Cetatea Poienari a fost închisă după ce angajaţii au sesizat apariția urşilor la baza scărilor. La momentul respectiv, Muzeul Județean Argeș, în calitate de administrator, constatând pericolul din zonă, a decis restricţionarea accesului la Cetate, pentru a preveni posibilele incidente cauzate de apariția urșilor.

Continue Reading

ADMINISTRATIV

Se elimină supraacciza la carburanți

Published

on

By

Spread the love
loading...

Supraacciza la carburanți a fost eliminată în Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților.

 “Am înregistrat o primă mare victorie în Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților: Supraacciza la carburanți și supraimpozitarea contractelor part-time au fost eliminate! Urmează bătălia și votul final în plenul Camerei. Sunt sigur că vom fi victorioși și acolo. Românii trebuie să scape de supraacciza oneroasă la carburanți și de supraimpozitarea muncii part-time. Ar fi unele dintre cele mai bune vești de sărbătorile de iarnă”, a scris Robert Sighiartău, deputat PNL și membru al comisiei, pe Facebook.

Continue Reading

ADMINISTRATIV

S-A DESCHIS PATINOARUL ȘI S-AU APRINS LUMINILE DE SĂRBĂTORI

Published

on

By

Spread the love
loading...

S-a dat startul distracției pe gheață. Locuitorii orașului Mioveni au așteptat deschiderea patinoarului din centrul civic, iar cum vremea a fost suficient de rece, mulți și-au petrecut 1 Decembrie pe patine.

 Patinoarul va funcționa gratuit, în intervalul orar 10.00 – 15.00, iar pentru o oră, în limita disponibilității și a spațiului, în intervalul orar 16.00 – 21.00 tariful general este de 10 lei pentru închirierea patinelor, sau 7 lei pentru posesorii de patine.De la ora 18.00, platoul Casei de Cultură a  Sindicatelor s-a umplut de oameni în așteptarea aprinderii iluminatului ornamental.O mulțime de ghirlande și ornamente luminoase îmbracă din această seară orașul în straie de sărbătoare.  

Continue Reading

ADMINISTRATIV

Christophe Dridi și Nicolae Movileanu, cetățeni de onoare ai Mioveniului!

Published

on

By

Spread the love
loading...

Directorul General al Automobile Dacia și al Groupe Renault România, Christophe Dridi, a fost desemnat duminică, 1 decembrie, “Cetăţean de onoare al oraşului Mioveni”.

 Distinctia a fost acordată în cadrul unei ceremonii în care au mai fost recunoscute şi meritele managerului Delta Invest Mioveni-Nicolae Movileanu.Christophe Dridi:“Noi spunem mereu că vehiculele Dacia sunt ambasadorii României în lume. În total, până în prezent, Dacia a deschis 44 de ambasade. Cu mare bucurie, petrec  Ziua Naţională a României în oraşul unde se pregătesc toţi aceşti ambasadori. Dacia este ancorată în viaţa zilnică a românilor, aici în ţară. Onorarea pe are o primesc astăzi este expresia datoriei pe care o am. Aceea de a reprezenta Dacia la nivel mondial şi să fac astfel încât compania să înflorească în societatea românească. Vă mulţumesc! La Mulţi Ani, România!”. Nicolae Movileanu:“Vă mulțumesc pentru onoarea pe care mi-ați făcut-o. Sunt emoționat, este un moment foarte important pentru mine și pot spune că în activitatea pe care am început-o în urmă cu peste 25 de ani aici în Mioveni am avut puține momente de asemenea intensitate. Am înființat grupul de firme în 1994 cu câțiva colegi foarte entuziaști și am pornit pe un drum dificil, dar am avut un partener de nădejde: Automobile Dacia. Au fost, de asemenea, oameni care au colaborat și care au lucrat cu noi la proiecte și nu au dat înapoi la momentele grele care nu au fost deloc puține. De aceea mulțumesc conducerii Uzinei, locuitorilor din Mioveni și din împrejurimi care lucrează la Delta Invest. Când am venit la Mioveni ca inginer stagiar erau doar câteva blocuri. Între timp, Mioveni a devenit un oraș cochet. Am prieteni din țară care vin în Mioveni să se plimbe și să vadă orașul mai ales în perioada de sărbători, pentru că le place! Toate aceste lucruri bune care s-au întâmplat la Mioveni se datorează cetățenilor, autorităților, conducerii primăriei, uzinei. La mulți ani tuturor!”, a spus, la rândul său, Nicolae Movileanu.În sala de ședințe a Primăriei Mioveni au fost prezenţi preşedintele CJ Argeş, Dan Manu, subprefectul județului Argeș, Adrian Bughiu, parlamentari de Argeş ( Şerban Valeca, Nicolae Velcea), reprezentaţi Dacia, consilieri locali şi judeţeni, directori de instituţii, personalităţi ale oraşului.

Continue Reading

ADMINISTRATIV

Cuplurile ‘de aur’ ale Mioveniului – premiate

Published

on

By

Spread the love
loading...

Duminică, 1 decembrie 2019, în sala de şedinţe a Primăriei Mioveni, a avut loc festivitatea de premiere a celor 18 cupluri care au împlinit jumătate de secol de convieţuire.

 Primarul Ion Georgescu a felicitat cuplurile longevive și le-a cerut să divulge secretul care stă la baza acestei performanțe admirabile. Plini de emoții sărbătoriții au invocat calități ca fidelitatea, respectul reciproc, cumpătarea şi… înţelepciunea.Din partea administraţiei locale au fost oferite diplome, șampanie, premii în bani şi flori.La eveniment au participat oficialităţi locale, județene, angajaţi ai instituției, rudele celor premiaţi, consilieri locali şi consilieri judeţeni.Evenimentul a a fost organizat de Primăria, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni.

Continue Reading

ADMINISTRATIV

Incendiu la Spitalul de Pediatrie

Published

on

By

Spread the love
loading...

Incendiu în cabinetul stomatologic al Policlinicii Spitalului de Pediatrie din Pitești. Personalul administrativ a sesizat fum în jurul orei 3:00. S-a acționat rapid cu un extinctor. Între timp, au fost solicitați pompierii prin 112. Două echipaje s-au deplasat la fața locului, însă nu a fost nevoie de intervenția acestora, incendiul fiind stins de către personalul unității medicale.

Continue Reading

ADMINISTRATIV

S-a semnat contractul pentru construcția Sălii Polivalente din Piteşti

Published

on

By

Spread the love
loading...

Compania Naţională pentru Investiţii (CNI) a anunţat semnarea contractului pentru Sala Polivalentă Piteşti, valoarea acestuia fiind de aproximativ 82 milioane lei.
Noua bază sportivă, cu o capacitate de circa 5000 de locuri, va putea găzdui competiții de nivel național și internațional, precum și evenimente culturale (simpozioane, concerte sau târguri de profil). 
Contractul a fost semnat cu firma CON-A din Sibiu, declarată câştigătoare a licitaţiei organizată de CNI, dintre cele 10 firme participante. Durata contractului este compusă din: proiectare (4 luni), execuţia (24 de luni) şi perioada de garanţie de bună execuţie a lucrărilor (60 de luni). Termenele curg din momentul semnării contractului cu firma CON-A.
Urmând a fi construită pe un teren situat pe strada Basarabiei care deja a fost predat către CNI de Consiliul Local, Sala Polivalentă se înscrie într-o serie de alte proiecte importante pe care CNI le va finanţa pentru Piteşti, printre care patru săli de sport, un pasaj şi stadionul „Nicolae Dobrin”.

Continue Reading

ADMINISTRATIV

Bradu – Patinoar folosit gratuit

Published

on

By

Spread the love
loading...

În comuna Bradu, Moș Nicolae vine anul acesta pe gheață.

În seara zilei de 6 decembrie, primarul Dan Stroe va inaugura un patinoar care este programat să funcționeze până la data de 7 ianuarie. Accesul pe gheață, dar și închirierea patinelor vor fi gratuite.

Nu ratați evenimentul din 6 decembrie. Participanții sunt răsplătiți cu cadouri dulci.

Continue Reading

ADMINISTRATIV

La Mioveni a sosit bradul de Crăciun

Published

on

By

Spread the love
loading...

Bradul de Crăciun tocmai a fost aplasat în Centrul Civic al orașului, iar iluminatul festiv de sărbători va fi pornit, în seara de 1 Decembrie. Conform tradiţiei, pe 5 decembrie, în ajun de Sfântul Nicolae, la Mioveni se va aprinde și bradul de Crăciun, moment care va marca startul celei de-a patra ediții a “Târgului de Crăciun” din Mioveni, astfel că, până la finalul lui 2019, Centrul Civic se va anima seară de seară, pregătindu-vă multe surprize pentru toată familia. Nu vor lipsi concertele și spectacolele, colindele, animatori pentru cei mici, produsele tradiționale românești de sezon, dulciurile și vinul fiert.
Tot de la 1 decembrie, vom da și startul distracției pe gheață, aducând în Mioveni, pentru iubitorii sporturilor de iarnă un patinoar în aer liber!
Casa magică a lui Moș Crăciun va rămâne destinația favorită a copiilor, fiind un loc de poveste unde Moșul, elfii săi și alte personaje de poveste îi așteaptă pe cei mici și pe cei mari, deopotrivă!
Bucurați-vă de magia sărbătorilor de iarnă alături de Primăria, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni!

Continue Reading

NE POTI GASI SI PE FACEBOOK

CELE MAI RECENTE POSTARI

STIRI7 days ago

“Polițiștii locali trebuie să acționeze mai mult pentru cetățeni și nu împoriva acestora.” acesta este propunerea unui partid politic pentru Judetul Argeș

Spread the love loading... Partidul Verde – Argeș propune prin viitorii consilieri locali ai partidului să fie votate atribuții suplimentare pentru...

STIRI7 days ago

SURPRIZA ! Partidul celebrului om de televiziune Florin Calinescu înaintează un proiect foarte important pentru Județul Argeș

Spread the love loading... Partidul Verde – Argeș propune prin viitorii consilieri locali ai partidului să fie votate atribuții suplimentare...

STIRI2 weeks ago

EVENIMENTELE PRIVATE din ARGES se vor desfasura pana la ora 23:00

Spread the love loading... Cazurile de COVID-19 s-au dublat in ultimele doua saptamani in Judetul Arges. In sedinta de Marti...

STIRI2 weeks ago

OFICIAL ! In ARGES Masca devine OBLIGATORIE si pe STRADA

Spread the love loading... Cazurile de COVID-19 s-au dublat in ultimele doua saptamani in Judetul Arges. In sedinta de Marti...

STIRI3 weeks ago

OFICIAL ! PITESTIUL NU SE INCHIDE !!

Spread the love loading... Prefectul Judetului Arges Emanuel Soare a declarat in urma cu cateva momente ca niciuna dintre cele...

STIRI3 weeks ago

Program restricționat la TERASELE din Pitesti. Târgul și bazinele ÎNCHISE.

Spread the love loading... CJSU: 12 LOCALITĂȚI- ÎN EVALUARE PENTRU CARANTINARE ZONALĂ. APEL CĂTRE COMITETELE LOCALE PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ!...

STIRI3 weeks ago

PITESTI MIOVENI STEFANESTI și alte 8 localități din Arges in pericol de intrare in carantina.

Spread the love loading... CJSU: 12 LOCALITĂȚI- ÎN EVALUARE PENTRU CARANTINARE ZONALĂ. APEL CĂTRE COMITETELE LOCALE PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ!...

STIRI3 weeks ago

Bazinele din Arges ÎNCHISE !

Spread the love loading... CJSU: 12 LOCALITĂȚI- ÎN EVALUARE PENTRU CARANTINARE ZONALĂ. APEL CĂTRE COMITETELE LOCALE PENTRU SITUAȚII DE URGENȚĂ!...

STIRI4 weeks ago

Grav ACCIDENT RUTIER PE TRANSFAGARASAN. O masina COMPLET DISTRUSA.

Spread the love loading... ” Accident rutier, pe DN7C, Transfăgărășan, aproape de cabana Capra, posibil 3 victime.Intervin pompierii cu o...

STIRI4 weeks ago

Reabilitarea Străzii Nicolae Dorin in plină desfășurare

Spread the love loading... Reabilitarea străzii Nicolae Dobrin continuă, în două săptămâni urmând a fi încheiată. La acel moment, vor...

STIRI4 weeks ago

Fântânile arteziene din Pitesti puse din nou in funcțiune.

Spread the love loading... Fântânile arteziene din Parcul Lunca Argeșului, din zona Centru – Biserica Sf. Gheorghe, Fortuna – și...

STIRI1 month ago

Grav ACIDENT rutier in Comuna MUSETESTI

Spread the love loading... Accident rutier în comuna Musetesti, posibil o victimă. Intervin pompierii cu o autospecială de intervenție și...

STIRI1 month ago

Se lucrează intens la noua Sala Polivalenta din Pitesti

Spread the love loading... Se lucrează intens la noua Sală Polivalentă din Pitești. Investiție de 90 de milioane de lei...

STIRI2 months ago

Medic UPU Pitesti : “ Respectați regulile de bună igienă, purtați MASCA” pentru a nu aglomera SPITALELE.

Spread the love loading... Acestea sunt sfaturile medicului de la UPU Alina Martau. Aceasta a postat o serie de reguli...

SPORT2 months ago

Simone Tempestini și Sergiu Itu sunt câștigătorii Raliului Argeșului 2020

Spread the love loading... A doua zi a Raliului Argeșului CATENA – Powered by Peugeot 2020 s-a desfășurat exclusiv pe...

STIRI2 months ago

Bazinele din Pitesti își deschid porțile vineri

Spread the love loading... Primăria Municipiului Pitești anunță deschiderea bazinelor de agrement din cadrul ștrandurilor Trivale și Costache Negri, începând...

STIRI2 months ago

FC ARGEȘ a primit LICENȚA PENTRU LIGA 1

Spread the love loading... Este oficial!. FC Argeș a primit licența pentru Liga I și a făcut un prim pas...

STIRI2 months ago

Pui de căprioară salvat de pompierii Argeșeni

Spread the love loading... Un pui de căprioară a fost salvat de către un echipaj al ISU Arges dintr-un canal...

STIRI2 months ago

O nouă avertizare meteo de tip COD PORTOCALIU de ploaie pentru JUDEȚUL ARGES

Spread the love loading... O nouă avertizare meteo de tip COD PORTOCALIU de ploaie pentru JUDEȚUL ARGES Interval de valabilitate:...

STIRI2 months ago

Cornel Ionica nu mai are voie da candideze la Primărie

Spread the love loading... Agenţia Naţională de Integritate a publicat pe site-ul oficial o listă cu aleși care nu mai...

STATISTICI

 

 

 
Trending