Connect with us

Published

on

Spread the love
loading...

Un incendiu a izbucnit la o casă în Prundu, zona Bănănăi. Două echipaje cu autospeciale cu apă şi spumă au intervenit la faţa locului şi au reuşit să stingă focul. Din fericire casa nu era locuită, iar în urma incendiului au ars bunurile din interior, dar şi locuinţa pe o suprafaţă de aproximativ 56 de mp. Conform primelor date, se pare că focul a pornit ca urmare a unui scurtcircuit electric, provocat de un cablu defect sau neizolat coresponzător. 

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ADMINISTRATIV

Premieră medicală la Spitalul Județean de Urgență Pitești

Published

on

By

Spread the love
loading...

La Spitalul Județean de Urgență Pitești, a fost efectuată, în premieră, o nouă procedură medicală. Echipa de medici cardiologi intervenționiști de la Laboratorul de angiografie, condusă de doctorul Elvis Gabriel Boțu, a efectuat trei operații coronariene, printr-o nouă metodă medicală, rotablație. Doctorul Elvis Gabriel Boțu l-a avut alături, ca îndrumător și mentor, pe doctorul Marin Postu, medic primar la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare  “Prof. dr. C.C. Iliescu”. Pacienții care au fost astfel operați, cu vârste cuprinse între 60 și 75 de ani, sunt acum în afara oricărui pericol.  

“Procedura de rotablație constă în introducerea unei freze cu cap diamantat (microcristale de diamant) miniaturizată. Prin rotația acesteia, placa de aterom este descompusă în microparticule foarte mici cu diametrul sub 10 microni. În urma ei, freza lasă o arteră coronară pregătită optim pentru a fi stentată. Este o procedură minim invazivă care se recomandă atunci când arterele corpului sunt blocate de plăcile de aterom, iar sângele nu mai poate iriga țesuturile din zona respectivă. Pentru a putea reda circulația dintr-o anumită arteră calcificată, recurgem la procedura de rotablație pentru a dezintegra calciul format pe arterele coronare”  – dr. Elvis Gabriel Boțu, șeful Laboratorului de Angiografie.

Aceste intervenții medicale sunt acum posibil de efectuat după ce, la începutul lunii noiembrie Spitalul Judeţean de Urgenţă Pitești a fost dotat cu un nou aparat în cadrul Laboratorului de Angiografie, extrem de necesar în salvarea vieților pacienților cu afecțiuni cardiovasculare. Este vorba despre un Rotablator, un dispozitiv necesar intervenţiilor de implant de stent, care ajută la curăţarea vaselor de sânge, a arterelor coronare, eliminând depozitele de grăsime.

Sistemul de Rotablație a fost achiziționat din bugetul Consiliului Județean Argeș, valoarea acestuia fiind de 239.999,20 lei.

Prin dotarea Laboratorului de Angiografie al Spitalului Județean de Urgență Pitești cu un asemenea dispozitiv, alături de echipa de medici specialiști, pot fi salvate viețile pacienților, care prin absenţa acestui aparat riscau să fie etichetaţi ca netratabili. Este vorba, în mod deosebit, de persoanele vârstnice care prezintă leziuni calcificate și care nu pot fi supuse intervenției de implant de stent întrucât vasele de sânge nu pot fi deschise fără un asemenea dispozitiv.

Laboratorul de Angiografie de la Spitalul Județean de Urgență Pitești este cel mai dotat laborator din țară, care dispune de tehnologie de ultimă generație. În ultimii ani, echipa medicală a Spitalului Județean de Urgență Pitești și conducerea Consiliului Județean Argeș s-au orientat către achiziționarea și punerea la dispoziția pacienților a celor mai noi tehnologii medicale.

Continue Reading

ADMINISTRATIV

Șef nou la Finanțele Argeș

Published

on

By

Spread the love
loading...

Conducerea ANAF a luat decizia ca, pe o perioadă de 2 săptămâni, mai exact până la sfârşitul anului, Administraţia Finanţelor Publice Argeş să fie condusă de adjuncta Gabriela Ionescu.

Continue Reading

ADMINISTRATIV

Polițiștii – ajutoarele Moșului

Published

on

By

Spread the love
loading...

 În preajma sărbătorilor de Crăciun, poliţiştii argeşeni, în colaborare cu Asociaţia Umanitară de pe lângă Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, oferă cadouri copiilor defavorizaţi.

Astăzi, reprezentanţi ai poliţiei judeţene s-au deplasat la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă „Sfânta Filofteia” şi la Complexul de Tip Familial, din Valea Mare, Ştefăneşti.

Pentru că nu este zăpădă, iar Moş Crăciun nu putea merge cu sania, a fost ajutat de autospecialele de poliţie să ajungă la cei 200 de copii din cele două centre. Sprjinit de oamenii legii, Moşul le-a oferit tuturor cadouri constând în dulciuri şi alte produse alimentare.

Continue Reading

ADMINISTRATIV

Protest în Argeș

Published

on

By

Spread the love
loading...

Peste 6.000 de grefieri din toată ţara au ieşit în faţa instanţelor şi a parchetelor pentru a protesta faţă de un proiect de lege privind anularea pensiilor speciale din sistemul judiciar. În Argeş, grefierii au protestat în faţa Judecătoriei Topoloveni, a Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, a Tribunalului Argeş şi a Curţii de Apel Piteşti. Sindicatul grefierilor susţine că, deşi Ministerul Justiţiei, prin secretarul de stat prezent în Comisie, a cerut menţinerea pensiilor de serviciu pentru grefieri şi amânarea discutării iniţiativei legislative pentru depunerea unui punct de vedere scris în acest sens, ieri pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor (for decizional) figura proiectul de lege al PNL privind abrogare pensiilor speciale.

Continue Reading

ADMINISTRATIV

Află cum vor circula autobuzele de sărbători în Pitești

Published

on

By

Spread the love
loading...

S.C. PUBLITRANS 2000 S.A. informează beneficiarii serviciului de transport public local de călători că, în perioada 23 decembrie 2019 – 02 ianuarie 2020, circulaţia autobuzelor se va desfăşura după un program special al zilelor de vacanţă, raportat la numărul redus de călători, cu excepţia zilelor de 25 şi 26 decembrie, respectiv 1 şi 2 ianuarie, când programul va fi specific zilelor de sărbătoare.

 În perioada zilelor de sărbătoare, vor circula şi autobuzele de pe linia Centru – Cimitir Sf. Gheorghe, cu următoarele plecări:

– Centru – stația Al. Davila: 8:00, 09:00, 10:00, 11:00, 12:00 și 13:00;
– Cimitir Sf. Gheorghe: 8:50, 09:50, 10:50, 11:50, 12:50 și 13:50.
În ceea ce priveşte programul chioşcurilor de vânzare bilete/abonamente, acesta va fi următorul:
• 24 şi 31 Decembrie 2019:
07:00 – 17:00: Prundu Complex II, Casa Cărţii, Trivale Complex II, Teatru Al. Davila, Piaţa Găvana;
09:00 – 17:00: Gară Sud, Piaţa Traian, Trivale Complex I, Cap linie Războieni, Comisariat, Complex Craiovei, B.A.T. Bascov, Dedeman, Kaufland Nord, Gara Nord ;
ÎNCHIS: Prundu Complex I, Autogara Nord, Spitalul Militar;
• 25-26 decembrie 2019 şi 01-02 ianuarie 2020:
07:00 – 20:00: Prundu Complex II, Teatru Al. Davila, Piaţa Găvana;
09:00 –17:00: Casa Cărţii, Piaţa Traian, Trivale Complex II, Complex Craiovei, B.A.T. Bascov, Kaufland Nord;
INCHIS: Prundu Complex I, Gară Sud, Trivale Complex I, Cap linie Războieni, Comisariat, Dedeman, Autogara Nord, Spitalul Militar, Gara Nord.

Continue Reading

ADMINISTRATIV

Alocațiile copiilor – dublate!

Published

on

By

Spread the love
loading...

Camera Deputaților a votat miercuri pentru dublarea alocațiilor pentru copii, la 300 de lei, o propunere a PSD. Decizia a fost luată cu 179 de voturi pentru.

Continue Reading

SOCIAL

Incendiu la Buzoiești

Published

on

By

Spread the love
loading...

Incendiu izbucnit la un fânar în comuna Buzoeşti. În urma incendiului au aras patru tone de fând, dar şi acoperişul pe o suprfaţă de 60 de mp. Pompierii au reuşit să scoată din interior două butelii şi au salvat şi opt iepuraşi care se aflau în fânar. Conform pompierilor argeşeni, incendiul se pare că a fost provocat intenţionat. 

Continue Reading

ADMINISTRATIV

Emilian Dragnea se pensionează!

Published

on

By

Spread the love
loading...

Demis din funcţie de premierul Ludovic Orban, fostul prefect de Argeṣ, Emilian Dragnea va ieṣi la pensie.

“Sunt onorat de faptul că, timp de mai bine de 20 de luni, am făcut echipă cu domnul Emilian Dragnea, la conducerea Instituției Prefectului – Județul Argeș.

Mă încearcă un sentiment de tristețe, însă viața merge înainte!

Îi urez multă sănătate, numai bucurii alături de cei dragi și pensie ușoară!”, a scris Bughiu, pe Facebook. 

Continue Reading

ADMINISTRATIV

Ministerul Culturii, somaţie către CJ Argeş

Published

on

By

Spread the love
loading...

Ministerul Culturii a notificat Consiliul Județean Argeș să predea, în regim de urgență, Vila Florica. În acest sens, Consiliul Județean Argeș a fost informat că ministerul a constituit o comisie ce are drept sarcină întocmirea procesului – verbal de predare – primire. Termenul limită până la care comisia va duce la îndeplinire acest ordin este chiar astăzi, 12 decembrie.

 “Situația creată în cursul zilei de ieri, de către reprezentanții Guvernului, prin vocea premierului Ludovic Orban și a ministrului Culturii și Identității Naționale, Bogdan Gheorghiu, reprezintă în fapt o vendetă, răzbunare politică, din care cea mai mare pierdere o va suferi atât județul Argeș, cât și toți cetățenii acestei țări, fiind pe punctul de a rămâne fără un simbol al României Moderne, un adevărat reper al istoriei naționale – Conacul Brătienilor – Vila Florica.
După ce ani de zile, asupra Vilei Florica a planat riscul de a ajunge în proprietatea unor persoane private și astfel să fie închisă publicului, autoritățile centrale nefiind interesate de achiziția imobilului, în urma demersurilor Consiliului Județean Argeș, la care s-au alăturat și personalități ale vieții academice, politice și culturale naționale, privind păstrarea în circuitul public al Vilei Florica, respectiv darea sa în administrarea Consiliului Județean Argeș, acest fapt a fost realizat, în 13 noiembrie 2017, când obiectivul a fost cumpărat de Ministerul Culturii și dat prin contract de comodat către Consiliul Județean Argeș.
Întrucât contractul de comodat a expirat la data de 15 noiembrie 2019 și Ministerul Culturii și Identității Naționale nu a răspuns notificărilor trimise de Consiliul Județean Argeș în prealabil, situația fiind critică, am considerat că trebuie să îi aduc la cunoștință personal domnului Ministru Bogdan Gheorghiu, prezent ieri la Pitești, situația juridico-administrativă a Vilei Florica.
În fapt, i-am solicitat domnului Ministru să găsească și să ne aducă la cunoștință, așa cum am solicitat și în adresele trimise anterior Ministerului Culturii, soluția juridică privind Vila Florica.
Mare a fost surpriza când am aflat că soarta unui simbol al istoriei României și implicit a unei instituții de cultură argeșene a fost deja tranșată prin declarații și conferințe de presă politice, deși, la întrevederea cu domnia sa, domnul Ministru nu a lăsat să se înțeleagă acest lucru.
Domnul Ministru a prezentat ieri un proiect de transformare a Vilei Florica într-un muzeu național, cu toate că și în prezent, prin eforturile Consiliului Județean Argeș, acest obiectiv are destinație muzeală și culturală.
În fapt, se dorește dispariția unei instituții de cultură, cu toate implicațiile acestei decizii, de la personalul ce deservește Centrul de Cultură ”Brătianu” și Vila Florica – 23 de persoane care riscă să rămână fără loc de muncă, acum, în pragul sărbătorilor, la cheltuielile de întreținere – 985 mii lei alocați de Consiliul Județean Argeș în anul 2019 sau investițiile realizate doar în acest an, respectiv dotări camere și bucătărie, reparații terasă, acoperiș, asfaltarea curții și a aleii etc.
S-a gândit cumva Domnul Ministru cum va asigura, din bugetul Ministerului Culturii și Identității Naționale – care, conform propriilor afirmații, este slab finanțat – numai întreținerea acestui obiectiv, singura moștenire a Brătienilor care este deschisă publicului și care nu a fost lăsată să aibă soarta atâtor monumente aflate în administrarea Ministerului Culturii, în fapt lăsate în ruină și cu lacătul pe ușă?
Temerea noastră este că, de fapt, odată intrată în administrarea Ministerului, Vila Florica să nu aibă soarta celorlalte obiective din țară aflate în patrimoniul Ministerului Culturii, să fie dată uitării sau lăsată în paragină.
Tocmai de aceea suntem convinși că, indiferent de coloratura politică pe care Consiliul Județean Argeș o va avea în viitor, cel mai bun administrator rămâne instituția județeană.
Achiziționarea Vilei Florica a fost posibilă printr-un efort comun, o decizie unanimă a tuturor consilierilor județeni și parlamentarilor argeșeni, dorindu-ne cu toții salvarea acestui edificiu cultural de importanță națională.
Și în această situație de criză, consider că trebuie să facem front comun pentru a menține Conacul Brătienilor în administrarea județeană, să trecem peste interesele politice și să primeze interesul național și respectarea valorilor istorice și culturale”, a precizat președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu.

Continue Reading

ADMINISTRATIV

Datornicii din Mioveni, scutiți de penalități

Published

on

By

Spread the love
loading...

În scopul stimulării încasărilor la Bugetul Local, la propunerea conducerii Primăriei Mioveni, consilierii locali au adoptat Hotărârea nr.162/19.09.2019 privind Aprobarea Procedurii de Anulare a Majorărilor de Întârziere aferente obligaţiilor bugetare principale restante la data de 31.12.2018, atât pentru persoane fizice, cât şi pentru persoane juridice, cu perioada de aplicabilitate până la data de 15.12.2019.

Pentru a beneficia de scutire la plata majorărilor de întârziere datornicii vor trebui:

a) să achite toate obligaţiile fiscale principale restante la 31 decembrie 2018 inclusiv, administrate de organul fiscal local, până la data de 15 decembrie 2019 inclusiv;

b) să achite toate obligaţiile fiscale principale şi majorările de întârziere  administrate de organul fiscal local cu termene de plată cuprinse între data de 1 ianuarie 2019 şi 15 decembrie 2019 inclusiv până la data depunerii cererii de anulare a majorărilor de întârziere;

c) să  depună cererea de anulare a majorărilor de întârziere   după îndeplinirea în mod corespunzător a condiţiilor prevăzute la lit. a)-b), dar nu mai târziu de 15 decembrie 2019 inclusiv.

Pot beneficia de aceste scutiri debitorii – persoane juridice , persoane fizice sau entități fără personalitate juridică – care la data de 31 decembrie 2018 au obligații fiscale principale restante, datorate bugetului local al orașului Mioveni.

Pentru mai multe detalii se poate consulta pagina de internet a instituției: http://www.emioveni.ro, secțiunea ,,Consiliul Local – Hotărâri Adoptate”.

Informaţii suplimentare se pot obţine la numărul de telefon 0348/455.666 sau pe e-mail, la adresa taxemioveni@gmail.com.

Continue Reading

SOCIAL

Accident mortal pe DN 7

Published

on

By

Spread the love
loading...

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează de producerea unui eveniment rutier pe DN 7 Pitești – Râmnicu Vâlcea, în zona localității Drăganu – Olteni, județul Argeș, după ce conducătorul unui autoturism a pierdut controlul asupra direcției de deplasare într-o curbă la stânga, pe fondul oboselii la volan, și a intrat în coliziune frontală cu un autotren care era oprit în afara părții carosabile. În urma impactului, pasagerul din autoturism a decedat, conducătorul auto este rănit grav, iar alte trei persoane au suferit leziuni ușoare, fiind transportate la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Se efectuează cercetarea la fața locului pentru a se stabili cu exactitate cauzele producerii evenimentului rutier.

Continue Reading

ADMINISTRATIV

Primul copil născut la spitalul din Mioveni!

Published

on

By

Spread the love
loading...

La Mioveni s-a născut primul copil după 20 de ani. Bebeluşul are 3 kilograme şi a fost născut ca urmare a unei operaţii de cezariană, întreaga intervenţie fiind condusă de doctorul Marius Pahonţu şi echipa acestuia. Este pentru prima dată după 20 de ani când un vine pe lume la un spital din Mioveni, ultimul eveniment de acest gen având loc în anul 1999. Eforturile susţinute depuse de primarul Ion Georgescu au fost concretizate într-o premieră absolută pentru Mioveni în acest secol, primul bebeluş născut în noul spital al oraşului.

Continue Reading

ADMINISTRATIV

Demisie din fruntea Finanțelor Argeș

Published

on

By

Spread the love
loading...

“Astăzi, valabilitatea Ordinului 1744/2019 al președintelui ANAF privind numirea mea în funcția de Sef Administratie al AJFP Argeș a încetat și am acționat în acest sens, depunându-mi mandatul în fața colegilor în cursul dimineții. Consider că am deținut o funcție stabilită pe linie politică și că trebuie – în consecință – să fac loc oamenilor pe care îi dorește și pe care îi va desemna actuala coaliție de guvernare. Șeful Administrației Judetene a Finantelor Publice este reprezentantul ministrului de Finanțe în teritoriu și trebuie să aplice politicile fiscale ale guvernului său, așa cum eu am fost reprezentantul Partidului Social Democrat, partid care m-a susținut și al cărui membru sunt. 
Am fost onorat să dețin în ultimii doi ani această poziție și să lucrez alături de colegii de la care mi-am luat astăzi rămas-bun. Ca și domniile lor, cu peste un deceniu experiență în domeniu, eu mă consider un om de finanțe și un fiscalist, iar pentru toate pozițiile pe care le-am dobândit în ultimii 12 ani am susținut concursuri naționale care mi-au permis să acumulez experiență, încredere în forțele proprii și o viziune cât mai completă asupra sistemului fiscal. În poziția deținuta, m-am străduit să acționez permanent în spiritul principiilor care guvernează funcția publică. 
Într-o societate și într-o țară normală, în care valorile morale, educaționale și profesionale nu pot fi pierdute, eu țin să îmi asum acest moment, apreciind că este firesc ca instituția să fie condusă de acum înainte de către o persoană care are susținerea actualei coaliții de guvernare, care înțelege, împărtășește și poate să aplice politicile fiscale specifice guvernului său. 
În ceea ce ii privește pe colegii mei, am încredere că vor demonstra în continuare același profesionalism și aceeași eficiență care au guvernat colaborarea noastră. Le-am explicat și domniilor lor că singurul asumat politic la nivelul acestei instituții am fost eu și că ei sunt profesioniștii – căliți în ani de muncă, experiență și concursuri – care stau și vor sta mereu fundament pentru orice tip de management și orice tip de manager. Am fost onorat să lucrez în fruntea lor, așa cum am fost onorat în egală măsură de încrederea pe care PSD Pitești și mai ales președintele Cristian Gentea au avut-o într-un manager tânăr atunci când m-au girat și m-au susținut necondiționat pentru această poziție. 
Mă înclin cu respect în fața tuturor colaboratorilor fără de care împlinirea mandatului meu nu ar fi fost posibilă, mulțumesc mediului de afaceri, presei și autorităților care mi-au fost parteneri de drum! Să avem sărbători liniștite, încredere în valorile personale și colective și fericire!”, scrie Lucreţiu Tudor pe o reţea de socializare

Continue Reading

SOCIAL

Poliţia Locală, în sprijinul persoanelor fără adăpost

Published

on

By

Spread the love
loading...

Echipa de intervenție a Poliției Locale Pitești a început de aseară acțiunile de patrulare de noapte în vederea identificării persoanelor fără adăpost. Odată cu scăderea temperaturilor exterioare, agenți ai Poliției Locale patrulează, în fiecare noapte, pentru identificarea dar și pentru monitorizarea acestor persoane fără locuință.

Agenții le duc ceai cald iar pe cei care sunt de acord îi transportă în adăposturile de noapte unde primesc îngrijire primară. În urma raidurilor de noaptea trecută, au fost depistate, în diferite zone ale municipiului, șase persoane fără adăpost. O persoană a fost dusă la Centrul de Noapte din Nord, iar celorlalte li s-a împărțit ceai cald. Trebuie precizat că nu pot fi transportate la Centru persoanele depistate, decât cu acordul acestora. În schimb, polițiștii, odată ce-i depistează, îi monitorizează permanent.

Acțiunea se desfășoară pe toată raza municipiului Pitești, când temperaturile scad sub zero grade.

Rugăm cetățenii care au cunoștință de astfel de cazuri să sune la dispeceratul Poliției Locale – 0248210230 sau 0348911.

Continue Reading

ADMINISTRATIV

Specialişti din Germania şi Ucraina – vizită la Spitalul din Mioveni

Published

on

By

Spread the love
loading...

Un grup de 25 de experți ucrainieni și coordonatori internaționali din Germania, au efectuat un tur de studiu la noul Spitalul Mioveni, în cadrul proiectului GIZ „Eficiența energetică în municipalități II”, finanțat de Ministerului Federal German de Cooperare și Dezvoltare Economică. Cei 25 de reprezentanți ai municipalităților și spitalelor ucrainene partenere ale proiectului au dezbătut în România, timp de mai multe zile, subiecte privind eficiența energetică și managementul energetic în municipii și spitale, iar proiectul spitalului din Mioveni a reprezentat un exemplu palpabil demn de studiat și de replicat în cadrul altor construcții similare.

Continue Reading

SOCIAL

Percheziţii la traficanţii de DROGURI

Published

on

By

Spread the love
loading...

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Birourile Teritoriale Caraș-Severin, Mehedinți, Arad și Serviciile Teritoriale Suceava, Alba și Pitești împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Direcției de Combatere a Criminalității Organizate au efectuat un număr de 12 percheziții domiciliare, pe raza județelor Caraș-Severin, Arad, Alba, Mehedinți, Argeș și Suceava, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracțional organizat, format din 17 persoane, specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, importul/exportul de droguri de risc și spălare de bani.

 În fapt, s-a reținut că, în perioada aprilie – iunie 2018, o grupare internațională de trafic de droguri, formată și din cetățeni români, care ar fi acționat pe ruta Spania-Franța-Europa de Vest, a fost destructurată de autoritățile franceze în anul 2018. În urma acțiunilor din Franța, 10 persoane au fost arestate și au fost capturate peste 5,5 tone de cannabis.
În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 24 telefoane mobile, mai multe înscrisuri privind diferite transporturi de mărfuri, diferite documente de proprietate ale unui imobil și ale unor autocamioane, precum și 28 de înscrisuri și recipise.
În cauză, au fost puse în executare 7 mandate de aducere și trei mandate europene de arestare.
La activități au participat și 4 ofițeri de poliție francezi și ofițerul de legătură francez la București. Delegația franceză a luat parte punctual la activitățile ce se au fost efectuate pe raza județelor Caraș-Severin și Mehedinți.
Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul ofițerilor de poliție judiciară din cadrul BCCO Caraș, Arad, Alba, Mehedinți, Argeș și Suceava, precum și lucrători de poliție din cadrul IPJ Caraș-Severin.

Continue Reading

ADMINISTRATIV

Consiliul Județean Argeș a instalat gard electric de protecție împotriva urșilor

Published

on

By

Spread the love
loading...

Pentru a putea redeschide Cetatea Poienari, Consiliul Județean Argeș a luat măsuri pentru protejarea turiștilor de eventualele incidente produse de urșii care apar în zonă. Astfel, astăzi, 4 decembrie, a avut loc recepția lucrării privind instalarea unui gard electric de-a lungul căii de acces. Gardul electric, de aproximativ 700 de metri, a fost montat de o parte și de alta a scărilor care duc spre intrarea în cetate. Costurile investiției se ridică la 21.000 lei și au fost finanțate integral din bugetul Consiliului Județean Argeș.

Începând de mâine, 5 decembrie, se redeschide accesul vizitatorilor la Cetatea Poienari, după următorul program:
– în fiecare zi, de luni până duminică, între orele 9.00 – 15.00 (cu mențiunea că ultimul grup urcă la ora 14.00).

Vă reaminitim că Cetatea Poienari a fost închisă după ce angajaţii au sesizat apariția urşilor la baza scărilor. La momentul respectiv, Muzeul Județean Argeș, în calitate de administrator, constatând pericolul din zonă, a decis restricţionarea accesului la Cetate, pentru a preveni posibilele incidente cauzate de apariția urșilor.

Continue Reading

ADMINISTRATIV

Se elimină supraacciza la carburanți

Published

on

By

Spread the love
loading...

Supraacciza la carburanți a fost eliminată în Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților.

 “Am înregistrat o primă mare victorie în Comisia pentru buget, finanțe și bănci a Camerei Deputaților: Supraacciza la carburanți și supraimpozitarea contractelor part-time au fost eliminate! Urmează bătălia și votul final în plenul Camerei. Sunt sigur că vom fi victorioși și acolo. Românii trebuie să scape de supraacciza oneroasă la carburanți și de supraimpozitarea muncii part-time. Ar fi unele dintre cele mai bune vești de sărbătorile de iarnă”, a scris Robert Sighiartău, deputat PNL și membru al comisiei, pe Facebook.

Continue Reading

SOCIAL

Intervenţie în premieră la Judeţean!

Published

on

By

Spread the love
loading...

În cadrul Laboratorului de Angiografie al Spitalului Județean de Urgență Pitești, fost efectuată o procedură de Angioplastie cu balon și stent a arterei carotide interne, la un pacient cu infarct miocardic în antecedente. Pacientul, cu domiciliul în București, s-a adresat domnului dr. Felix Sârboiu, medic primar chirurgie vasculară. Întrucât riscul anestezic și operator a fost apreciat ca fiind mai mare decât riscul procedurii intervenționale, s-a decis ca pacientul să fie operat minim invaziv. Intervenția a fost efectuată de doctorul Victor Pănuș, medic specialist Radiologie-Imagistică Medicala, cu competență în Radiologie Intervențională și Computer Tomografie.

 Pacientul prezenta o stenoză severă la nivelul  arterei carotide interne dreapte, una dintre cele patru artere care irigă creierul. Procedura a fost efectuată fără a necesita anestezia generala sau sedarea pacientului, ca de altfel toate celelalte proceduri intervenționale. Această intervenție este prima efectuată de serviciul Radiologie Intervențională în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, în regim independent, neasistat, și a constat în predilatare cu balon, urmată de angioplastie cu stent autoexpandabil și postdilatare cu balon. Deși intervenția a avut un grad accentuat de dificultate, nu au fost semnalate incidente periprocedurale, pacientul având o stare clinică excelentă și fiind externat la doar câteva zile.

Procedura efectuată este una dintre procedurile din sfera radiologiei neurointervenționale și se înscrie în efortul echipei Laboratorului Angiograf de a dezvolta procedurile efectuate către nivelul centrelor de radiologie intervențională din centrele universitare mari.

De regulă, traseul este dinspre teritoriu către capitală. Am încercat să aducem Bucureștiul mai aproape de argeșeni și iată că am reușit, cu sprijinul autorităților județene, fără de care nu se putea face nimic în spitalul nostru, să modernizăm și să creăm noi structuri care se dovedesc a fi eficiente. Trendul este ca acest spital să devină un spital regional, practic să aducem medicina argeșeană acolo unde îi este locul, un loc fruntaș în România.” – doctorul Sârboiu, medic primar chirurgie vasculară.

Doctorul Victor Pănuș, care a efectuat în premieră această intervenție, este unul din medicii tineri care au venit la Spitalul Județean de Urgență Pitești în urmă cu aproape un an.

A fost o perioadă extrem de fastă din punct de vedere profesional. Am pășit către o echipă cu o dorință grozavă de a realiza lucruri mari. Și spun foarte lămurit lucruri mari” pentru că sunt centre universitare care nu realizează niciun procent rezonabil din ceea ce reușim noi să realizăm aici la Pitești. Toate acestea înseamnă și un efort pentru comunitatea locală. Însă, prin faptul că în fruntea Consiliului Județean Argeș este un medic, domnul dr. Dan Manu, care înțelege problemele din sistemul medical, mai ales cele legate de finanțare, cred că acest lucru aduce un privilegiu medicinei în județul Argeș. Iar eu spun că atunci când sănătatea este privilegiată, cu toții avem de câștigat.” – dr. Victor Pănuș, medic specialist Radiologie-Imagistică Medicală.

Alături de procedurile diagnostice şi terapeutice din sfera Cardiologiei Intervenţionale, inclusiv STEMI (programul de asistenţă în infarctul miocardic acut), compartimentul de Radiologie Intervenţională işi propune să se alature eforturilor  echipei manageriale a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti şi din cadrul Consiliului Judeţean Argeş de a oferi servicii medicale de ultimă generaţie, prin implementarea rapidă a programului naţional de STROKE (asistenţa în accidentul vascular cerebral acut), susţinând programul de tromboliză prin proceduri specifice de trombectomie şi trombaspiraţie, atât pentru utilitatea pacienţilor din judeţ, cât şi din judeţele limitrofe.

Serviciul de Radiologie Intervenţională realizează deja, de trei ani, şi alte tipuri de intervenţii, deservind mai multe specialităţi, respectiv proceduri diagnostice şi terapeutice privind arborele vascular periferic la nivelul membrelor superioare, inferioare, sfera abdominală şi pelvină, terapia hemoragiilor acute de cauză ginecologică, embolizarea fibroamelor uterine, proceduri destinate patologiei coloanei vertebrale, infiltraţii paravertebrale. Complexitatea procedurilor abordate a fost în permanentă dezvoltare, după cum și numărul procedurilor efectuate a crescut în fiecare an.

Continue Reading

SOCIAL

Şapte tineri poliţişti şi-au început activitatea în Argeș

Published

on

By

Spread the love
loading...

Șapte tineri polițiști, absolvenți ai Școlii de Agenți de Poliție ,,Vasile Lascăr” Câmpina, s-au prezentat la Inspectoratul de Poliție Județean Argeș, pentru prima zi de muncă! Aceștia își vor desfășura activitatea în structurile de ordine publică, investigații criminale și criminalistic din cadrul Poliției Municipiilor Pitești și Câmpulung, precum și Orașului Costești. Timp de 6 luni, fiecare dintre noii poliţişti se va afla sub îndrumarea unui tutore, un poliţist cu experienţă.

Continue Reading

NE POTI GASI SI PE FACEBOOK

CELE MAI RECENTE POSTARI

STIRI1 week ago

Grav ACIDENT rutier in Comuna MUSETESTI

Spread the love loading... Accident rutier în comuna Musetesti, posibil o victimă. Intervin pompierii cu o autospecială de intervenție și...

STIRI2 weeks ago

Se lucrează intens la noua Sala Polivalenta din Pitesti

Spread the love loading... Se lucrează intens la noua Sală Polivalentă din Pitești. Investiție de 90 de milioane de lei...

STIRI2 weeks ago

Medic UPU Pitesti : “ Respectați regulile de bună igienă, purtați MASCA” pentru a nu aglomera SPITALELE.

Spread the love loading... Acestea sunt sfaturile medicului de la UPU Alina Martau. Aceasta a postat o serie de reguli...

SPORT2 weeks ago

Simone Tempestini și Sergiu Itu sunt câștigătorii Raliului Argeșului 2020

Spread the love loading... A doua zi a Raliului Argeșului CATENA – Powered by Peugeot 2020 s-a desfășurat exclusiv pe...

STIRI3 weeks ago

Bazinele din Pitesti își deschid porțile vineri

Spread the love loading... Primăria Municipiului Pitești anunță deschiderea bazinelor de agrement din cadrul ștrandurilor Trivale și Costache Negri, începând...

STIRI3 weeks ago

FC ARGEȘ a primit LICENȚA PENTRU LIGA 1

Spread the love loading... Este oficial!. FC Argeș a primit licența pentru Liga I și a făcut un prim pas...

STIRI3 weeks ago

Pui de căprioară salvat de pompierii Argeșeni

Spread the love loading... Un pui de căprioară a fost salvat de către un echipaj al ISU Arges dintr-un canal...

STIRI3 weeks ago

O nouă avertizare meteo de tip COD PORTOCALIU de ploaie pentru JUDEȚUL ARGES

Spread the love loading... O nouă avertizare meteo de tip COD PORTOCALIU de ploaie pentru JUDEȚUL ARGES Interval de valabilitate:...

STIRI4 weeks ago

Cornel Ionica nu mai are voie da candideze la Primărie

Spread the love loading... Agenţia Naţională de Integritate a publicat pe site-ul oficial o listă cu aleși care nu mai...

STIRI4 weeks ago

Cod Portocaliu de ploaie in Județul Arges

Spread the love loading... Interval de valabilitate: 15 iunie, ora 13:00 – 16 iunie, ora 03:00Fenomene vizate: cantități de apă...

SPORT4 weeks ago

CNI a aprobat! Stadion nou pentru FC Arges

Spread the love loading... FC Argeș abordează cu încredere lupta pentru promovarea pe prima scenă fotbalistică a țării care ar...

STIRI1 month ago

VULPE filmată de un tânăr in centrul Pitestiului

Spread the love loading... Un tânăr din Pitesti a filmat câteva imagini incredibile din centrul orașului Pitesti. Acesta a filmat...

STIRI1 month ago

Se redeschid BAZINELE DIN PITESTI

Spread the love loading... Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Pitești informează că bazinele de agrement din cadrul ștrandurilor Trivale...

STIRI1 month ago

Cod GABLEN in ARGES

Spread the love loading... Interval de valabilitate: 11 iunie, ora 10:00 – 13 iunie, ora 10:00Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar...

STIRI1 month ago

Actorul Costin Mărculescu a fost găsit mort în casă. Poliția a deschis o anchetă

Spread the love loading... Actorul Costin Mărculescu a fost găsit mort în casă în noaptea de miercuri spre joi. Echipajele...

STIRI1 month ago

CUTREMURATOR Tânăr din Mioveni a decedat chiar in ziua FETIȚEI SALE !!

Spread the love loading... Drama produsă intr-o familie din Mioveni, un tânăr de numai 32 de ani a murit într-un...

STIRI1 month ago

Reguli stricte la intrare in SĂLILE DE FITNESS

Spread the love loading... După cum bine știm din data de 15 iunie 2020 o un nou val de relaxari...

STIRI1 month ago

ALERTA de noi cazuri de CORONAVIRUS in județul ARGES

Spread the love loading... Măsurile de relaxare au dus la o creştere extrem de importantă a numărului de cazuri confirmate...

STIRI1 month ago

Iohannis: După 15 iunie se pot redeschide mall-urile, grădinițele și piscinele. Noi reguli pentru evenimentele private

Spread the love loading... Președintele Klaus Iohannis face declarații după ce discutat cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri din Cabinet despre...

STIRI2 months ago

Klaus Iohannis: De la 1 iunie se deschid terasele și plajele. Nu va mai fi nevoie de declarație pentru a ieși din localitate

Spread the love loading... Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, după o ședință la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban...

STATISTICI

 

 

 
Trending