Connect with us

Published

on

Spread the love
loading...

Pomenirea eroilor neamului românesc la praznicul „Înălţării Domnului” a fost hotărâtă de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în anul 1920. Această decizie a fost consfinţită ulterior prin alte două hotărâri sinodale din anii 1999 şi 2001 prin care această zi a fost proclamată sărbătoare naţională bisericească, arată Patriarhia. 

Înălţarea Domnului – Sărbătoarea naţională

Prin legea 379/2003 privind regimul mormintelor şi operelor comemorative de război cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paşti, sărbătoarea Înălţării Mântuitorului Iisus Hristos, a fost proclamată Ziua Eroilor, ca sărbătoare naţională. 

În spiritul tradiţiei europene, în România, Zilei Eroilor i s-a conferit prin lege statutul de «sărbătoare naţională a poporului roman» şi s-a stabilit a fi sărbătorită în cea de-a patruzecea zi de la Sfintele Paşti, Ziua Înălţării, potrivit tradiţiei româneşti”, arăta Guvernul României în 3, când s-a stabilit adoptarea acestei sărbători la nivel oficial. 

Potrivit legii, Ministerul Apărării Naţionale, prin unităţile, instituţiile de învăţâmânt, cercurile şi bibliotecile militare, va organiza simpozioane, întâlniri cu istorici şi veterani de război, comemorări la cimitire, mausolee şi monumente comemorative de război, expoziţii de carte. Ministerul Educaţiei Naţionale are în vedere desfăşurarea, în instituţiile de învăţâmânt, a unor programe dedicate acestei zile: întâlniri cu veteranii de război, spectacole omagiale. 

Ministerul Afacerilor Externe va organiza, prin intermediul reprezentanţelor diplomatice româneşti sau oficiilor consulare, activităţi specifice pentru cinstirea memoriei şi comemorarea eroilor români căzuţi şi înhumaţi pe teritoriul altor state.

Autorităţile administraţiei publice locale vor organiza şi ele expoziţii şi programe speciale. 

Înălţarea Domnului. La fiecare Sfântă Liturghie săvârşită în bisericile ortodoxe sunt pomeniţi eroii, ostaşii şi luptătorii români din toate timpurile şi din toate locurile, care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre şi în închisori pentru apărarea patriei şi a credinţei creştine, pentru întregirea neamului, libertatea şi demnitatea poporului român. 

Catedrala Naţională din Bucureşti este ridicată, de asemenea, în memoria eroilor, primul dintre cele două hramuri ale sale fiind „Înălţarea Domnului”, arată Biroul de Presă al Patriarhiei Române. 

Înălţarea Domnului – Sărbătoarea religioasă

Înălţarea Mântuitorului s-a petrecut la 40 de zile după Învierea Sa din morţi. După ce Iisus Hristos a înviat şi s-a arătat ucenicilor Săi, încredinţându-i de realitatea actului învierii Sale, s-a ridicat la Cer de pe muntele Eleonului (Măslinilor) din Betania, a explicat preotul Bogdan Teleanu, de la Biroul de presă al Patriarhiei. 

Din relatările creştine reiese că Mântuitorul Iisus Hristos S-a înălţat la Cer cu acelaşi trup cu care S-a născut, a trăit, a fost răstignit, îngropat şi, apoi, a înviat.

Actul Înălţării s-a petrecut în văzul oamenilor. Mântuitorul Iisus Hristos a ieşit pe străzile Ierusalimului pe care le-a străbătut împreună cu Sfinţii Săi Apostoli şi cu celelalte persoane adunate, conducându-i în Betania, la casa lui Lazăr, a Martei şi a Mariei, acolo unde Fecioara Maria, Maica Sa, împreună cu multe persoane credincioase aşteptau venirea Lui. 

După ce i-a mângâiat, spunându-le că s-a apropiat clipa despărţirii de ei şi a Înălţării Sale la Tatăl, au pornit împreună spre muntele Măslinilor, în grădina Ghetsimani. În faţa a peste 500 de persoane, în timp ce le binecuvânta, Iisus Hristos a început să se înalţe spre Cer. Deasupra pământului a apărut un nor luminos care Îl înconjura şi bolta cerească răsuna de cântări îngereşti. 

Sărbătoarea Înălţării introduce o altă mare sărbătoare cinstită de creştini şi anume Rusaliile sau Pogorârea Duhului Sfânt. De Rusalii, Sfinţii Apostoli au primit putere (har) şi s-au transformat din oameni timizi şi simpli, în propovăduitori ai învăţăturii creştine. 

Privită sub acest aspect, Înălţarea Domnului la Cer constituie o piatră de hotar între perioada predicatorială a Mântuitorului Iisus Hristos şi începuturile erei creştinismului. 

Înălţarea Domnului – Tradiţii şi obiceiuri

În această zi creştinii se salută cu „Hristos s-a înălţat!” şi „Adevărat s-a înălţat!”. 

În popor, sărbătoarea Înălţării Domnului se mai numeşte si Ispas, după numele martorului ascuns, nevăzut al Înălţării. Tradiţia spune că Ispas, un cioban, ascuns pe după pietre, a urmărit evenimentul, tăcut şi uimit, şi mai apoi a povestit alor săi cele întâmplate. 

Ispasul este o sărbătoare populară, necreştină, care se suprapune sărbătorii creştine a Înălţării Domnului. Ea este dedicată personajului mitic cu acelaşi nume. Ispasul, ca personaj, este perceput ca un om vesel şi din această cauză oamenii care ţin această tradiţie încearcă să fie cât mai veseli în această zi. De asemenea, de Ispas se presupune că sufletele morţilor se pot rătăci în drumul lor spre cer, devenind strigoi pe pământ şi provocând rele oamenilor şi animalelor. 

Înălţarea Domnului. De Ispas, oamenii îşi pun la brâu frunze de nuc pentru că se crede că şi Iisus ar fi avut când s-a înălţat la ceruri şi se bat cu leuştean ca să fie feriţi de rele şi de boli. 

La fel şi vitele sunt bătute cu leuştean, ca să se îngraşe, să fie sănătoase şi ferite de vrăjitorii. De asemenea, la Înălţare, se taie păr din vârful cozilor de la vite şi se îngroapă într-un furnicar, cu urarea: “Să dea Dumnezeu să fie atâţia miei şi viţei câte furnici sunt în acest furnicar!”. 

Tot în această zi se sfinţesc plantele de leac – leuşteanul, paltinul, alunul. 

Se crede că cine moare de Ispas ajunge în Rai.

sursa: Mediafax.ro

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

STIRI

Grav ACIDENT rutier in Comuna MUSETESTI

Published

on

By

Spread the love
loading...


Accident rutier în comuna Musetesti, posibil o victimă.
Intervin pompierii cu o autospecială de intervenție și un echipaj SAJ.

Accidentul s-a produs între o autobetonieră și un autoturism.
Pompierii s-au deplasat de urgență cu o autospecială de intervenție cu modul de descarcerare, la fața locului găsind în autoturism șoferul cu vârsta de 58 de ani încarcerat, conștient și cu multiple traumatisme.
Au acționat pentru extragerea rapidă a acestuia cu ajutorul echipamentelor de descarcerare, iar ulterior l-au predat unui echipaj SAJ, pentru a-i acorda îngrijiri medicale.

Info & foto via ISU Argeș

Continue Reading

STIRI

Se lucrează intens la noua Sala Polivalenta din Pitesti

Published

on

By

Spread the love
loading...

Se lucrează intens la noua Sală Polivalentă din Pitești. Investiție de 90 de milioane de lei pentru piteșteni, 80 de milioane fonduri guvernamentale nerambursabile. După parcurgerea tuturor procedurilor, după ani de documentare, studii, avizare specifice acestui tip de finanțare, investițiile prind viață.

Continue Reading

STIRI

Medic UPU Pitesti : “ Respectați regulile de bună igienă, purtați MASCA” pentru a nu aglomera SPITALELE.

Published

on

By

Spread the love
loading...

Acestea sunt sfaturile medicului de la UPU Alina Martau. Aceasta a postat o serie de reguli de bun simt pentru a ne feri de temutul virus.

Sursa foto: Facebook.com/Alina Martau

Continue Reading

STIRI

Bazinele din Pitesti își deschid porțile vineri

Published

on

By

Spread the love
loading...

Primăria Municipiului Pitești anunță deschiderea bazinelor de agrement din cadrul ștrandurilor Trivale și Costache Negri, începând de vineri, 26.06.2020. Bazinele vor fi deschise zilnic, între orele 08:00 și 20:00.
Ștrandurile au fost reabilitate și pregătite pentru ca, la deschiderea sezonului, piteștenii să beneficieze de cele mai bune condiții. Au fost dezinfectate suprafețele și apa din bazine și au fost asigurate măști și mănuși de protecție pentru angajați.
Printre facilitățile și serviciile oferite în aceste baze de agrement se numără: bazin pentru adulți și pentru copii, plajă, șezlonguri, terasă, spațiu de joacă pentru cei mici, asistență medicală, serviciu salvamar și serviciu de pază și ordine publică.
Cetățenii au obligativitatea folosirii dezinfectantului pentru mâini, pus la dispoziție de către municipalitate, ori de câte ori este necesar. De asemenea, cetățenii sunt rugați să respecte măsurile în vigoare privind distanțarea socială, în incinta bazinelor de agrement, precum și interdicția folosirii dușurilor, impusă prin prevederile Ordinului comun al Ministerului Tineretului și Sportului și al Ministerului Sănătății nr. 619/1.077/2020.
Taxa de intrare este de 10 lei pentru adulți. Studenții, elevii și pensionarii beneficiază de reducere și vor achita pentru un bilet doar 5 lei.

Continue Reading

STIRI

FC ARGEȘ a primit LICENȚA PENTRU LIGA 1

Published

on

By

Spread the love
loading...

Este oficial!. FC Argeș a primit licența pentru Liga I și a făcut un prim pas pentru a reveni în primul eșalon fotbalistic al României. Departamentul de licențiere din cadrul Federației Române de Fotbal a anunțat vineri că echipa noastră a primit licența pentru a evolua în Liga I în sezonul 2020-2021.

Forul condus de Viorel Duru a analizat dosarul depus la sfârșitul lunii mai de oficialii grupării din Trivale și a dat undă verde piteștenilor pentru a putea evolua pe prima scenă fotbalistică a țării. Pentru a putea primi această licență, FC Argeș a trebuit să îndeplinească cinci criterii: sportiv, infrastructură, financiar, juridic, personal și administrație. Responsabilul cu licențierea desemnat de clubul nostru a fost directorul sportiv Vasile Popa. Obținerea acestei licențe a însemnat o muncă asiduă a tuturor departamentelor, timp de mai multe luni, care s-a încheiat însă cu succes. Practic, FC Argeș are acum undă verde din partea FRF pentru a evolua în Liga I, însă pentru a putea ajunge în primul eșalon după o absență de aproape 12 ani, alb-violeții trebuie să-și câștige acest drept și pe teren. Piteștenii trebuie să termine play-off-ul în primele două locuri pentru a reveni din nou acolo unde le este locul. Alb-violeţii vor începe play-off-ul pe 4 iulie, cu un meci în deplasare la Turris Turnu Măgurele. Piteştenii vor juca apoi pe 11 iulie, pe stadionul Nicolae Dobrin, derby-ul judeţean cu CS Mioveni. Pe 18 iulie, echipa noastră se va deplasa în Regie, pentru confruntarea cu Rapid Bucureşti. Pe 25 iulie, FC Argeş va merge la Ploieşti, pentru întâlnirea cu Petrolul, urmând ca pe 1 august să dea piept, pe arena din Trivale, cu UTA Arad.

Vasile Popa: ”Nu am avut nici un fel de emoții”

Vasile Popa, responsabilul cu licențierea, spune că nu a avut nici un fel de emoții: ”Ne bucurăm foarte mult că am obținut licența pentru a putea evolua în Liga I. A fost o muncă asiduă, dar nu ne plângem. Încă de la începutul campionatului s-a lucrat la cele 5 criterii. Rodul muncii noastre s-a văzut acum. Ca și club, pot spune că suntem bine structurați. Avem o bază sportivă de invidiat. Nu am avut nici un fel de emoție că nu vom obține licența. Am mai trecut prin acest proces de licențiere și în sezonul trecut. Totul era ok, însă nu am avut drept de promovare. Practic, acum nu ne mai rămâne decât să ne câștigăm dreptul de a evolua în Liga I și pe teren”.

Continue Reading

STIRI

Pui de căprioară salvat de pompierii Argeșeni

Published

on

By

Spread the love
loading...

Un pui de căprioară a fost salvat de către un echipaj al ISU Arges dintr-un canal de acumulare a apei din cartierul Turcești

Sursa foto: ISU ARGES
Continue Reading

STIRI

O nouă avertizare meteo de tip COD PORTOCALIU de ploaie pentru JUDEȚUL ARGES

Published

on

By

Spread the love
loading...

O nouă avertizare meteo de tip COD PORTOCALIU de ploaie pentru JUDEȚUL ARGES

       

Interval de valabilitate:
21 iunie, ora 10:00 – 22 iunie, ora 06:00
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, instabilitate atmosferică accentuată

 În după-amiaza zilei de duminică (21 iunie) și în cursul nopții de duminică spre luni (21/22 iunie), în Moldova, Maramureș, Transilvania, Crișana, și local în Banat, Dobrogea și Muntenia, vor fi intervale de timp cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50...80 l/mp. Vor fi și intensificări ale vântului, vijelii, descărcări electrice și grindină.
Continue Reading

STIRI

Cornel Ionica nu mai are voie da candideze la Primărie

Published

on

By

Spread the love
loading...

Agenţia Naţională de Integritate a publicat pe site-ul oficial o listă cu aleși care nu mai au voie să candideze la următoarele alegeri. Printre aceștia se află și Cornel Ionică, despre care ANI spune că are interdicţie de a mai candida în următorii trei ani.
Pe 19 martie 2019, primarul a pierdut definitiv procesul cu ANI în care era acuzat de conflict de interese pentru un vot pe care l-a dat în Consiliul Local în urmă cu mai mulți ani la un proiect ce viza o rudă a sa.
Edilul are interdicţie de a aspira la funcţii publice până pe 19 martie 2022.

sursa: PiteStiri

Continue Reading

STIRI

Cod Portocaliu de ploaie in Județul Arges

Published

on

By

Spread the love
loading...

Interval de valabilitate: 15 iunie, ora 13:00 – 16 iunie, ora 03:00
Fenomene vizate: cantități de apă însemnate, intensificări puternice ale vântului
Zone afectate: conform textului și hărții

      În după-amiaza zilei de luni (15 iunie) și în prima parte a nopții de luni spre marți (15/16 iunie), în Oltenia, Banat, Crișana și local în Transilvania și Muntenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50…80 l/mp. Vor fi intensificări ale vântului, cu rafale de peste 70…80 km/h, frecvente descărcări electrice și grindină.

Continue Reading

STIRI

VULPE filmată de un tânăr in centrul Pitestiului

Published

on

By

Spread the love
loading...

Un tânăr din Pitesti a filmat câteva imagini incredibile din centrul orașului Pitesti. Acesta a filmat o vulpe care se plimba nestingherita pe străzile din centrul orașului. Mai jos este și clipul cu ‘amuzanta’ întâmplare. Sursa video
fb.com/VladdMoisescu

Continue Reading

STIRI

Se redeschid BAZINELE DIN PITESTI

Published

on

By

Spread the love
loading...

Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Pitești informează că bazinele de agrement din cadrul ștrandurilor Trivale și Costache Negri vor putea fi deschise numai după apariția normelor privind organizarea și funcționarea acestora. Astfel, deși termenul oficial este luni, 15 iunie 2020, potrivit informațiilor de la nivel național, urmează a fi publicate normele de funcționare și organizare a acestor locuri de agrement. Imediat după apariția acestora, SPEP va permite publicului larg accesul în cele două ștranduri descoperite.
Menționăm că, în această perioadă, cele două obiective s-au aflat într-un amplu proces de pregătire, în vederea creării condițiilor necesare pentru primirea cetățenilor. Au fost executate lucrări tehnice specifice funcționării corespunzătoare a instalației aferente, dar și de amenajare a spațiilor exterioare din incinta celor două ștranduri.
Printre facilitățile și serviciile oferite se numără: bazin pentru adulți și pentru copii, plajă, șezlonguri, terasă, spațiu de joacă pentru cei mici, asistență medicală, serviciu salvamar și serviciu de pază și ordine publică. Ștrandurile au trecut printr-o serie de lucrări de revizie pentru ca, la deschiderea sezonului, piteștenii să beneficieze de cele mai bune condiții. Aplicând regulile privind distanțarea socială, ștrandul de agrement din Trivale are acum capacitatea de 150-200 de persoane, iar cel din Costache Negri, 250-300 de persoane.
Taxa de intrare este de 10 lei pentru adulți. Studenții, elevii și pensionarii beneficiază de reducere și vor achita pentru un bilet doar 5 lei.
Vă vom ține la curent cu detaliile noilor măsuri de relaxare care vor intra în vigoare după data de 15 iunie.

Continue Reading

STIRI

Cod GABLEN in ARGES

Published

on

By

Spread the love
loading...

Interval de valabilitate: 11 iunie, ora 10:00 – 13 iunie, ora 10:00
Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar accentuată
Zone afectate: conform textului și hărții;
         În intervalul menționat, pe arii relativ extinse vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Continue Reading

STIRI

Actorul Costin Mărculescu a fost găsit mort în casă. Poliția a deschis o anchetă

Published

on

By

Spread the love
loading...

Actorul Costin Mărculescu a fost găsit mort în casă în noaptea de miercuri spre joi. Echipajele au intervenit după ce vecinii au semnalat la 112 că nu l-au văzut de mai multe zile.

Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) au fost chemați să intervină la domiciliul lui din Capitală şi l-au găsit pe Costin Mărculescu mort.

Conform Poliției Capitalei, la adresă au mers polițiști ai Secției 12, după ce la 112 a fost primit un apel că un bărbat nu a mai răspuns la ușă sau la telefon de mai mult timp.

„Au fost solicitate și echipaje din cadrul ISUBIF, iar în prezența unor martori s-a pătruns în locuință, unde a fost găsit decedat un bărbat. Cazul fost preluat de Biroul Morți Supecte și Ucideri din Culpă din cadrul Serviciului Omoruri din Poliția Capitalei”, precizează Poliția București.

sursa: digi24.ro

Continue Reading

STIRI

CUTREMURATOR Tânăr din Mioveni a decedat chiar in ziua FETIȚEI SALE !!

Published

on

By

Spread the love
loading...

Drama produsă intr-o familie din Mioveni, un tânăr de numai 32 de ani a murit într-un accident produs in Roșiori de Vede, partea și mai cumplita a acestei tragedii este faptul ca bărbatul a murit chiar de ziua fetiței sale. Din păcate fetița își poate serba ziua de naștere doar cu tatăl sau in minte și privind către ceruri ! Condoleanțe familie !!

Continue Reading

STIRI

Reguli stricte la intrare in SĂLILE DE FITNESS

Published

on

By

Spread the love
loading...

După cum bine știm din data de 15 iunie 2020 o un nou val de relaxari va fi pus in aplicare. Printre acestea se afla și redeschiderea sălilor de Fitness. Ionuț Stroe Ministrul Sportului a explicat la DIGI 24 care sunt noile reguli pentru accesul in sălile de Fitness din data de 15 iunie 2020

 • Accesul va fi permis numai în baza unor programări.
 • Este obligatoriu triajul epidemiologic – măsuraraea temperaturii celor care vin la sală.
 • Fiecare persoană trebuie să aibă alocată o anumită suprafață – 7 metri pătrați pentru activitatea individuală, la aparate, și 10 metri pătrați alocați fiecărui participant pentru activitățile de grup, de exemplu aerobic.
 • Va fi permis accesul în vestiare, dar nu și la dușuri. Accesul la vestiare se va face pe rând, limitat astfel încât fiecare persoană să poată avea la dispoziție o suprafață de 4 metri pătrați.
 • Aparatele de aer condiționat trebuie dezinfectate o dată pe săptămână.
 • Este obligatoriu să existe materiale de dezinfectare.
 • Persoanele care vin la sală au obligația de a se dezinfecta pe mâini și de a dezinfecta aparatele înainte și după utilizarea acestora.
 • Participanții să vină de acasă cu prosop.
 • Masca se folosește obligatoriu la recepție, în zonele comune, până la intrarea în sală.

Continue Reading

STIRI

ALERTA de noi cazuri de CORONAVIRUS in județul ARGES

Published

on

By

Spread the love
loading...

Măsurile de relaxare au dus la o creştere extrem de importantă a numărului de cazuri confirmate în Argeş conform ziartopdearges.ro Astfel, în ultimele 24 de ore au fost diagnosticate alte 16 persoane cu noul virus, numărul total al pacienţilor ajungând la 303. La nivel naţional au fost înregistrate alte 196 de cazuri, fiind una dintre zilele cu cele mai multe cazuri de coronavirus. 

Continue Reading

STIRI

Iohannis: După 15 iunie se pot redeschide mall-urile, grădinițele și piscinele. Noi reguli pentru evenimentele private

Published

on

By

Spread the love
loading...

Președintele Klaus Iohannis face declarații după ce discutat cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri din Cabinet despre măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19:

Am luat în discuție necesitatea prelungirii strării de alertă.

Având în vedere că în ultima vreme numărul de noi îmbolnăviri nu acrescut smenificativ, dar nici scăzut semnificativ, considerăm că e posibil să continuăm cu noi măsuri de relaxarea, adică unele restricții care sunt acum în vigoare nu vor mai fi după 15 iunie. 

După 15 iunie, se vor putea redechide mall-urile, dar fără restaurante și fără locuri de joacă. Vor fi posibile evenimente private – nu publice, private – cu număr un pic mai mare de participanți, în speță 20 de persoane dacă evenimentele sunt în interior și 50, dacă vor avea loc în extrerior. 

Pentru a veni în sprijinul părinților care vor lucra, care vor avea de mers la lucru și în perioada vacanței, va fi posibilă – nu obligatorie, dar posibilă – redeschiderea after school-urilor, grăinițelor și creșelor private. 

Va fi posibilă redeschiderea sălillor de fitness, dar cu respectarea unor norme foarte stricte.

Va fi posibilă deschiderea piscinelor exterioare, cu respectarea regulamentelor speciale.

Având în vedere că mai avem pacienți internați în spitale, suntem de părere că se impune prelungirea stării de alertă. Vor fi mai puține restricții, dar considerăm că nu se poate continua fără acest instrument.

Stimați parlamentari, nu puneți sub semnul întrebării aceste măsuri care până acum s-au dovedit a fi corecte.

sursa: www.digi24.ro

Continue Reading

STIRI

Klaus Iohannis: De la 1 iunie se deschid terasele și plajele. Nu va mai fi nevoie de declarație pentru a ieși din localitate

Published

on

By

Spread the love
loading...

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, după o ședință la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri ai cabinetului, care sunt măsurile de relaxare care vor intra în vigoare de la 1 iunie. Conform declarațiilor președintelui, după 1 iunie nu va mai fi nevoie de declarație pentru a ieși din localitate, vor fi deschise terasele și plajele.

sursa:digi24.ro

Continue Reading

STIRI

Program special pentru AUTOBUZELE din Pitesti in zilele de 1 și 8 iunie 2020

Published

on

By

Spread the love
loading...

S.C. Publitrans 2000 S.A. informează publicul călător că, în zilele de 1 iunie şi 8 iunie 2020, circulaţia autobuzelor în municipiul Piteşti se va desfăşura după un program corespunzător unei zile de duminică.
Totodată programul de funcţionare al punctelor de vânzare (bilete/abonamente) va fi modificat astfel:
• 07:00 – 20:00: Prundu Complex II, Teatru Al. Davila, Piaţa Găvana;
• 09:00 –17:00: Casa Cărţii, Piaţa Traian, Trivale Complex II, Complex Craiovei, B.A.T. Bascov, Kaufland Nord;
• ÎNCHIS: Prundu Complex I, Gară Sud, Trivale Complex I, Cap linie Războieni, Comisariat, Dedeman, Autogara Nord, Spitalul Militar, Gara Nord.

Continue Reading

STIRI

Grădina Zoologica din Pitesti își redeschide PORȚILE

Published

on

By

Spread the love
loading...

Grădina Zoologică din Pitești își deschide porțile, de 1 Iunie, pentru toți copiii și adolescenții cu vârste de până la 18 ani, care vor avea intrarea gratuită pe tot parcursul zilei.
Programul de vizitare este între orele 10:00 și 19:30 (ultimul bilet de intrare se eliberează la ora 18:00).
Alături de posibilitatea cunoașterii celor 1790 de animale, păsări și pești, din 45 de specii, puteți admira și exemplarele născute în captivitate, în acest an. Este vorba despre iezii de capră Camerun, bobocii de gâscă de Nil și puii de porc pitic.
Până la noi reglementări, publicul vizitator va putea accesa doar spațiile deschise din incinta Grădinii Zoo, rămânând închise deocamdată locul de joacă, pavilionul de terarii, acvarii și păsări exotice.
De asemenea, piteștenii sunt rugați să respecte măsurile în vigoare privind distanțarea socială, pe întreg parcursul vizitei lor în grădina zoologică.

Continue Reading

NE POTI GASI SI PE FACEBOOK

CELE MAI RECENTE POSTARI

STIRI4 days ago

Grav ACIDENT rutier in Comuna MUSETESTI

Spread the love loading... Accident rutier în comuna Musetesti, posibil o victimă. Intervin pompierii cu o autospecială de intervenție și...

STIRI1 week ago

Se lucrează intens la noua Sala Polivalenta din Pitesti

Spread the love loading... Se lucrează intens la noua Sală Polivalentă din Pitești. Investiție de 90 de milioane de lei...

STIRI2 weeks ago

Medic UPU Pitesti : “ Respectați regulile de bună igienă, purtați MASCA” pentru a nu aglomera SPITALELE.

Spread the love loading... Acestea sunt sfaturile medicului de la UPU Alina Martau. Aceasta a postat o serie de reguli...

SPORT2 weeks ago

Simone Tempestini și Sergiu Itu sunt câștigătorii Raliului Argeșului 2020

Spread the love loading... A doua zi a Raliului Argeșului CATENA – Powered by Peugeot 2020 s-a desfășurat exclusiv pe...

STIRI2 weeks ago

Bazinele din Pitesti își deschid porțile vineri

Spread the love loading... Primăria Municipiului Pitești anunță deschiderea bazinelor de agrement din cadrul ștrandurilor Trivale și Costache Negri, începând...

STIRI3 weeks ago

FC ARGEȘ a primit LICENȚA PENTRU LIGA 1

Spread the love loading... Este oficial!. FC Argeș a primit licența pentru Liga I și a făcut un prim pas...

STIRI3 weeks ago

Pui de căprioară salvat de pompierii Argeșeni

Spread the love loading... Un pui de căprioară a fost salvat de către un echipaj al ISU Arges dintr-un canal...

STIRI3 weeks ago

O nouă avertizare meteo de tip COD PORTOCALIU de ploaie pentru JUDEȚUL ARGES

Spread the love loading... O nouă avertizare meteo de tip COD PORTOCALIU de ploaie pentru JUDEȚUL ARGES Interval de valabilitate:...

STIRI3 weeks ago

Cornel Ionica nu mai are voie da candideze la Primărie

Spread the love loading... Agenţia Naţională de Integritate a publicat pe site-ul oficial o listă cu aleși care nu mai...

STIRI4 weeks ago

Cod Portocaliu de ploaie in Județul Arges

Spread the love loading... Interval de valabilitate: 15 iunie, ora 13:00 – 16 iunie, ora 03:00Fenomene vizate: cantități de apă...

SPORT4 weeks ago

CNI a aprobat! Stadion nou pentru FC Arges

Spread the love loading... FC Argeș abordează cu încredere lupta pentru promovarea pe prima scenă fotbalistică a țării care ar...

STIRI4 weeks ago

VULPE filmată de un tânăr in centrul Pitestiului

Spread the love loading... Un tânăr din Pitesti a filmat câteva imagini incredibile din centrul orașului Pitesti. Acesta a filmat...

STIRI4 weeks ago

Se redeschid BAZINELE DIN PITESTI

Spread the love loading... Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Pitești informează că bazinele de agrement din cadrul ștrandurilor Trivale...

STIRI4 weeks ago

Cod GABLEN in ARGES

Spread the love loading... Interval de valabilitate: 11 iunie, ora 10:00 – 13 iunie, ora 10:00Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar...

STIRI4 weeks ago

Actorul Costin Mărculescu a fost găsit mort în casă. Poliția a deschis o anchetă

Spread the love loading... Actorul Costin Mărculescu a fost găsit mort în casă în noaptea de miercuri spre joi. Echipajele...

STIRI4 weeks ago

CUTREMURATOR Tânăr din Mioveni a decedat chiar in ziua FETIȚEI SALE !!

Spread the love loading... Drama produsă intr-o familie din Mioveni, un tânăr de numai 32 de ani a murit într-un...

STIRI4 weeks ago

Reguli stricte la intrare in SĂLILE DE FITNESS

Spread the love loading... După cum bine știm din data de 15 iunie 2020 o un nou val de relaxari...

STIRI4 weeks ago

ALERTA de noi cazuri de CORONAVIRUS in județul ARGES

Spread the love loading... Măsurile de relaxare au dus la o creştere extrem de importantă a numărului de cazuri confirmate...

STIRI1 month ago

Iohannis: După 15 iunie se pot redeschide mall-urile, grădinițele și piscinele. Noi reguli pentru evenimentele private

Spread the love loading... Președintele Klaus Iohannis face declarații după ce discutat cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri din Cabinet despre...

STIRI1 month ago

Klaus Iohannis: De la 1 iunie se deschid terasele și plajele. Nu va mai fi nevoie de declarație pentru a ieși din localitate

Spread the love loading... Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, după o ședință la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban...

STATISTICI

 

 

 
Trending