Connect with us

Published

on

Spread the love
loading...

Au început înscrierile la Festivalului Național de Muzică Folk „Trivale Fest” ediția a V-a, care se va desfășura la Pitești, pe data de 26 octombrie 2019. Cei interesați pot participa individual sau în grupuri de maxim 5 persoane, pe două categorii de vârstă: 10-18 ani și 18-50 de ani. Concurenţii, grupuri sau solişti, vor prezenta două piese astfel:
Concurenții care participă la prima secțiune, cu vârsta cuprinsă între 10 – 18 ani, vor prezenta două piese din repertoriul soliștilor consacrați sau din compoziții proprii;
Concurenții care participă la a doua secțiune, cu vârsta cuprinsă între 18 – 50 ani, vor prezenta două piese din compoziții proprii.
Recitaluri extraordinare, susținute de Mircea Vintilă, Mircea Baniciu, Tiberiu Hărăguș și Grupul Folk P620 vor completa farmecul concursului de muzică folk.
Înscrierile se pot face pe e-mail la adresa cultcentre@yahoo.com sau la nr. de tel. 0248-219976 și 0771-530188. Regulamentul și fișa de înscriere sunt postate pe site-ul oficial al Centrului Cultural Pitești(www.centrul-cultural-pitesti.ro).

Continue Reading
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CULTURA

Artist celebru – probleme de sănătate la Pitești

Published

on

By

Spread the love
loading...

Laurențiu Duță de la 3SE era să moară în urmă cu două săptămâni la Pitești. Acesta era cu colegii de trupă la un hotel din oraș pentru că urma să susțină un concert când și-a comandat de mâncare de la o firmă de catering.

“MARE ATENTIE la tacamurile din plastic cu precadere la cele albe. Datorita faptului ca sunt din in ce mai subtiri sunt un real pericol pentru sanatatea noastra. Eu am patit-o in urma cu doua saptamani in seara dinaintea unui concert 3 Sud Est in Pitesti. Am comandat mancare la hotelul unde eram cazat si in timp ce serveam, furculita din plastic s-a rupt si o bucata ascutita din ea s-a infipt in esofag. Am ajuns la spitalul de urgenta din Pitesti dar acolo neavand endoscop, decat in timpul zilei, a trebui sa plec imediat spre Spitalul de Urgenta Floreasca din Bucuresti unde prin endoscopie mi s-a extras bucatica de plastic din esofag.

M-am recuperat rapid si concertul l-am reprogramat dupa doua zile.
Situatia putea fi mai grava daca bucata de plastic ingerata ajungea in stomac astfel putand provoca o perforatie intestinala.
Am scris aceste randuri ca un avertisment in speranta ca acest tip de tacamuri albe din plastic foarte subtire sa nu mai fie comercializat pentru ca reprezinta un real pericol pentru fiecare dintre noi.

Sanatate, dragii mei!”

Continue Reading

CULTURA

Telescop astronomic de ultimă generație la Muzeul Județean

Published

on

By

Spread the love
loading...

Muzeul Județean Argeș este la această oră muzeul care deține cea mai performantă și modernă tehnică astronomică, dar și arheologică. Astfel, în această săptămână, Muzeul Județean Argeș a achiziționat un telescop de ultimă generație, care va permite realizarea de observații astronomice. Cu acest telescop pot fi observate atât luna, cât și planetele sau galaxiile slab luminoase, dar și soarele, deorece este dotat cu un filtru special în acest sens. Telescopul va fi pus în funcțiune după data de 1 decembrie 2019.

Biletul de intrare este de doi lei pentru elevi, studenți și pensionari și șase lei pentru adulți.

Tot în aceste zile, s-a făcut și recepția uneia dintre cele mai moderne stații arheologice din România.

Stația va fi folosită de muzeu la realizarea studiilor arheologice, instituția având încheiate, în acest sens, mai multe contracte, inclusiv cu CNAIR pentru drumul expres Pitești – Craiova, sectorul din județul Olt, dar și pentru actualizarea unor PUG-uri ale unor localități din Argeș.

Continue Reading

CULTURA

A murit maestrul Oancea!

Published

on

By

Spread the love
loading...

Coregraful Ansamblului Doina Bascovului, Dorin Oancea, s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut pe pagina de Facebook a Casei de Cultură „Adriana Trandafir”.

”Cu regret, anuntam trecerea la cele vesnice a Maestrului Coregraf -DORIN OANCEA, coregraful Ansamblului Doina Bascovului, cel care a slefuit pasii dansatorilor nostri in ultimii 3 ani, cel care ne-a fost tata, profesor, cel care ne-a laudat cand excelam si ne-a certat cand greseam.. cuvintele sunt de prisos.. pentru noi sunteti si veti ramane LEGENDA DORIN OANCEA !!! Suntem norocosi ca am avut sansa de a fi ultima generatie pe care ati educat-o artistic!!! Transmitem condoleante familiei! Drum lin spre lumina, Maestre…”

Continue Reading

CULTURA

Celebrul Botezatu a fost la Pitești!

Published

on

By

Spread the love
loading...

Festivalul internaţional de modă „Culorile toamnei” a avut loc la Piteşti. Evenimentula fost jurizat, şi în acest an, de îndrăgitul designer vestimentar Cătălin Botezatu a ajuns la a XXIV-a ediţie.

Au participat designeri din Piteşti, Alba Iulia, Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Slatina, Sibiu, Oradea, Râmnicu Vâlcea, Timişoara, precum şi din Chişinău – Republica Moldova.

Continue Reading

ADMINISTRATIV

Focul lui Sumedru – la Mioveni

Published

on

By

Spread the love
loading...

Locuitorii orașului, și nu numai, sunt invitați vineri, 25 octombrie 2019, la Mioveni, pentru a lua parte la milenara tradiție a aprinderii focului lui Sumedru.

 Vechi de peste 2000 de ani, obiceiul este păstrat cu sfințenie în zona Argeșelului și are loc întotdeauna în noaptea de 25 spre 26 octombrie, chiar înaintea sărbătoririi Sfântului Dumitru, apărătorul păstorilor.

Primăria orașului, Consiliul Local și Centrul Cultural Mioveni, în parteneriat cu unitățile de învățământ din oraș și cu sprijinul S.V.S.U Mioveni și al Sc Servicii Edilitare pentru Comunitate, vor organiza mai multe focuri simbolice în locațiile enumerate mai jos, unde se vor împărții peste 13.000 de covrigi.

Astfel, în data de 25 octombrie, de la ora 18.30, vă așteptăm cu mic cu mare, la sărbătoarea purificatoare a Focului lui Sumedru, în următoarele locații:

·       Grădinița  Făget, ora 18.30

·       Școala Gimnazială Nr.1 Colibași, ora 18.30

·       Școala Gimnazială „George Topârceanu” Mioveni, ora 18.30

·       Școala Gimnazială Clucereasa, ora 18.30

·       Școala Gimnazială „Liviu Rebreanu” Mioveni, ora 18.30

·       Liceul Teoretic „Iulia Zamfirescu” Mioveni, ora 18.30

·       Structura școlii „Liviu Rebreanu” – Racovița, ora 18.30

·       Liceul Tehnologic Construcții de Mașini, ora 18.30

·       Str. Morii (Zăvoi) –  Racovița de Sus, ora 19.00

Continue Reading

ADMINISTRATIV

Ce secretară sexy are Filarmonica Pitești…

Published

on

By

Spread the love
loading...

Filarmonica Pitești are o sexy secretară. Pe lângă acest lucru, în atenție mai iese și activitatea intensă a acesteia pe rețelele de socializare – fie că vorbim de Facebook ori Instagram.

Andreea Ionela Giurcă, căci despre ea este vorba nu ratează niciun moment în care să își etaleze frumusețea pe rețelele de socializare. Iar multe dintre postările acesteia pe rețelele de socializare sunt chiar de la locul de muncă – semn că activitatea de secretară nu este chiar atât de solicitată. Așadar, Andreea-Ionela atrage privirile, like-urile și comentariile internauților cu fiecare postare pe care o face.

Concluzia noastră este una simplă – cu o așa colegă, să tot vii la locul de muncă…!

Continue Reading

CULTURA

„Poștașul sună întotdeauna de două ori” și „ Monștri.”, filmele acestui weekend la Cinematograful „București”

Published

on

By

Spread the love
loading...

Sâmbătă, 19 octombrie 2019, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București” vom difuza celebrul film american „Poștașul sună întotdeauna de două ori” (titlul original: „The Postman Always Rings Twice”). Regia îi aparține lui Bob Rafelson, în rolurile principale fiind Jack Nicholson și Jessica Lange.
Remake după producția americană, realizată în 1981, cu un scenariu în care David Mamet a păstrat întreaga sexualitate și violența din roman, cenzurate în peliculele anterioare. Este vorba despre dragostea pasională, ce izbucnește animalic, torid, fără putința de a fi reprimată, între un hoinar, Frank Chambers, pripășit la un mic restaurant de la marginea autostrăzii, și soția proprietarului grec al acestuia, Cora Papadakis, care s-a săturat de bucătărie și o viață plată. Amanții ajung la concluzia că omorârea grecului este singura modalitate prin care își pot împlini iubirea și nevoia de bani. De unde încurcăturile… și lovitura de grație… pentru că totul se plătește. Un film cu o atmosferă tensionată și câteva scene memorabile.
Prețul unui bilet este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.
Duminică, 20 octombrie 2019, ora 18.00, la Cinematograful „București” difuzăm filmul românesc „Monștri.”. Regia îi aparține lui Marius Olteanu, în rolurile principale fiind Alexandru Potocean, Șerban Pavlu, Cristian Popa și Judith State.
Filmul „Monștri.”, realizat în 2019, prezintă o zi din viaţa a doi tineri căsătoriţi, pe care familia, societatea, prietenii par că îi iubesc împreună, dar şi că îi judecă şi resping atunci când sunt pe cont propriu. Din cauza nevoilor, convingerilor, opţiunilor lor de viaţă. Este o poveste interesantă de viață din zilele noastre.
Prețul unui bilet este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi. Biletele pot fi achiziționate și on-line, de pe platforma www.bilete.ro.

Continue Reading

CULTURA

Noi filme la Cinematograful Bucureşti!

Published

on

By

Spread the love
loading...

Sâmbătă, 12 octombrie, de la ora 18, la Cinemato­graful de artă „Bucureşti” va fi difuzat celebrul film american „Casablanca”.    

Regia îi aparține lui Michael Curtiz, în rolurile principale fiind Humphrey Bogart și Ingrid Bergman. Filmul, realizat în 1942, este unul de referință în cinematografia mondială, distins cu trei Premii Oscar (pentru cel mai bun film, cel mai bun scenariu și cea mai bună regie) și nominalizat la încă cinci importante categorii (muzica lui Max Steiner, montaj, imagine și interpretare masculină în rol principal și în rol secundar).

Interes deosebit al publicului pentru filmul românesc

Într-un bar din Casablanca, doi foști amanți se reîntâlnesc într-o conjunctură care îi silește să pună pe primul plan nu sentimentele, ci datoria. E război. Intrarea trupelor germane în Maroc e iminentă. Americanul Rick Blaine a reușit să facă rost de hârtiile necesare pentru ca două persoane să poată lua avionul către Lisabona. Când află că femeia după care încă suferă, Ilsa Lund, este la Casablanca, acum măritată cu un marcant lider ceh, Victor Laszlo, căutat de naziști, Rick rămâne încă o dată fără ea; de data asta, el este cel care decide…Prețul unui bilet este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi. Duminică, 13 octombrie, ora 18, la Cinematograful „București” va fi redifuzat filmul românesc „Între chin și amin”, ținând cont de interesul publicului piteștean și argeșean (300 de spectatori au fost duminica trecută la proiecția de gală). Este un film produs și regizat de Toma Enache, în rolurile principale fiind Constantin Cotimanis, Vali V. Popescu, Ana Pârvu, Ciprian Nicula, Ioachim Ciobanu, Launețiu Stan, Kira Hagi, cu participarea extraordinară a actorilor Ion Dichiseanu și Cezara Dafinescu. Este primul film artistic care apare pe marile ecrane, fiind inspirat din atrocitățile „Experimentului Pitești”. Filmul spune povestea unui tânăr compozitor, Tase Caraman, proaspăt logodit, care ajunge în iadul reeducării de la închisoarea Piteşti. Teribilul experiment este condus de temutul comandant Ciumău. Prin credinţă, supravieţuieste torturilor şi compune în minte o „Odă lui Dumnezeu”. Muzica o va salva, într-un final fericit, pe logodnica lui, Lia. Prețul unui bilet este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi. Biletele pot fi achiziționate și on-line, de pe platforma www.bilete.ro. 

Continue Reading

NE POTI GASI SI PE FACEBOOK

CELE MAI RECENTE POSTARI

STIRI4 days ago

Grav ACIDENT rutier in Comuna MUSETESTI

Spread the love loading... Accident rutier în comuna Musetesti, posibil o victimă. Intervin pompierii cu o autospecială de intervenție și...

STIRI1 week ago

Se lucrează intens la noua Sala Polivalenta din Pitesti

Spread the love loading... Se lucrează intens la noua Sală Polivalentă din Pitești. Investiție de 90 de milioane de lei...

STIRI2 weeks ago

Medic UPU Pitesti : “ Respectați regulile de bună igienă, purtați MASCA” pentru a nu aglomera SPITALELE.

Spread the love loading... Acestea sunt sfaturile medicului de la UPU Alina Martau. Aceasta a postat o serie de reguli...

SPORT2 weeks ago

Simone Tempestini și Sergiu Itu sunt câștigătorii Raliului Argeșului 2020

Spread the love loading... A doua zi a Raliului Argeșului CATENA – Powered by Peugeot 2020 s-a desfășurat exclusiv pe...

STIRI2 weeks ago

Bazinele din Pitesti își deschid porțile vineri

Spread the love loading... Primăria Municipiului Pitești anunță deschiderea bazinelor de agrement din cadrul ștrandurilor Trivale și Costache Negri, începând...

STIRI3 weeks ago

FC ARGEȘ a primit LICENȚA PENTRU LIGA 1

Spread the love loading... Este oficial!. FC Argeș a primit licența pentru Liga I și a făcut un prim pas...

STIRI3 weeks ago

Pui de căprioară salvat de pompierii Argeșeni

Spread the love loading... Un pui de căprioară a fost salvat de către un echipaj al ISU Arges dintr-un canal...

STIRI3 weeks ago

O nouă avertizare meteo de tip COD PORTOCALIU de ploaie pentru JUDEȚUL ARGES

Spread the love loading... O nouă avertizare meteo de tip COD PORTOCALIU de ploaie pentru JUDEȚUL ARGES Interval de valabilitate:...

STIRI3 weeks ago

Cornel Ionica nu mai are voie da candideze la Primărie

Spread the love loading... Agenţia Naţională de Integritate a publicat pe site-ul oficial o listă cu aleși care nu mai...

STIRI4 weeks ago

Cod Portocaliu de ploaie in Județul Arges

Spread the love loading... Interval de valabilitate: 15 iunie, ora 13:00 – 16 iunie, ora 03:00Fenomene vizate: cantități de apă...

SPORT4 weeks ago

CNI a aprobat! Stadion nou pentru FC Arges

Spread the love loading... FC Argeș abordează cu încredere lupta pentru promovarea pe prima scenă fotbalistică a țării care ar...

STIRI4 weeks ago

VULPE filmată de un tânăr in centrul Pitestiului

Spread the love loading... Un tânăr din Pitesti a filmat câteva imagini incredibile din centrul orașului Pitesti. Acesta a filmat...

STIRI4 weeks ago

Se redeschid BAZINELE DIN PITESTI

Spread the love loading... Serviciul Public de Exploatare a Patrimoniului Pitești informează că bazinele de agrement din cadrul ștrandurilor Trivale...

STIRI4 weeks ago

Cod GABLEN in ARGES

Spread the love loading... Interval de valabilitate: 11 iunie, ora 10:00 – 13 iunie, ora 10:00Fenomene vizate: instabilitate atmosferică temporar...

STIRI4 weeks ago

Actorul Costin Mărculescu a fost găsit mort în casă. Poliția a deschis o anchetă

Spread the love loading... Actorul Costin Mărculescu a fost găsit mort în casă în noaptea de miercuri spre joi. Echipajele...

STIRI4 weeks ago

CUTREMURATOR Tânăr din Mioveni a decedat chiar in ziua FETIȚEI SALE !!

Spread the love loading... Drama produsă intr-o familie din Mioveni, un tânăr de numai 32 de ani a murit într-un...

STIRI4 weeks ago

Reguli stricte la intrare in SĂLILE DE FITNESS

Spread the love loading... După cum bine știm din data de 15 iunie 2020 o un nou val de relaxari...

STIRI4 weeks ago

ALERTA de noi cazuri de CORONAVIRUS in județul ARGES

Spread the love loading... Măsurile de relaxare au dus la o creştere extrem de importantă a numărului de cazuri confirmate...

STIRI1 month ago

Iohannis: După 15 iunie se pot redeschide mall-urile, grădinițele și piscinele. Noi reguli pentru evenimentele private

Spread the love loading... Președintele Klaus Iohannis face declarații după ce discutat cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri din Cabinet despre...

STIRI1 month ago

Klaus Iohannis: De la 1 iunie se deschid terasele și plajele. Nu va mai fi nevoie de declarație pentru a ieși din localitate

Spread the love loading... Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi, după o ședință la Palatul Cotroceni cu premierul Ludovic Orban...

STATISTICI

 

 

 
Trending